Culinaris

Szóval mi az a Culinaris? Egy (igazábol mostmár három) bolt, ahol mindenféle importkaját/piát lehet kapni a világ legkülönbözőbb pontjairól. Mint az sejthető, nem éppen egy olcsó hely, de néha-néha bemenni egy-egy finomságért abszolút megéri azoknak akik egy kicsit is gasztrobuzik (pl. én). A tegnapi bevásárlás eredménye:

  • 1 doboz Strawberry Milk. Kicsit hülye hasonlat, de olyan, mint az instant kakaó, csak eperízű, mostanában rászoktam, amivel az a baj, hogy egy doboz kb. egy hétig tart nálam, lévén nagy tejivó vagyok (ahogy az egész család)
  • 1 üveg Almdudler. Ezt asszem 10-15 éve itthon is lehett kapni de aztán eltűnt a boltok polcairól…szóval gyömbér done right, ilyen mindenféle gyógynövény van benne.
  • 3 doboz Cup Noodles. Olyasmi, mint a boltba kapható Smack / Visom etc. távolkeleti instant tésztáslevesek, csak jobb, és ez tényleg kész van forró vízzel és 2 perc alatt
  • 15 dkg Cheddar sajt. Igazából valami fiatalabbfajta Goudát kerestem de azt ők nem tartanak (bűn!). Úgyhogy Cheddar lett, ez azonban menni fog a reggeli tojásrántottákba, amiben igen jó (tegnap este tesztelük)
  • Daim csoki: Az McD fagyiját lehet ilyen ízesítéssel kapni, tömény mandula-karamell-tejcsoki keverék, remélem nem kell részltezni miért jó ez D:

Amit most kivételesen nem vettem mert még volt otthon, de általában szoktam az az Oreo, ami kis túlzással az amerikai nemzeti pilótakeksz: csokis kekszek között tejes krém. Az Oreo kötelező jelleggel hideg tejjel fogyasztandó.

5 thoughts on “Culinaris

  1. KTamas

    Három éve amerikában ittam egyet és annyira nem jött be, de majd lehet megint bepróbálom megint, láttam azt is.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *