Bye-bye Macbook, hello X61s

Nagy lépésre szántam el magamat: Eladtam a Macbookomat és vettem egy Thinkpadot, abból is egy X61s-t. Több okból is: egyrészt sosem tudtam teljesen megbarátkozni a borotválkozóView (copyright kelt) kijelzővel, másrészt meg egyelőre szeretnék Win7et használni mint primary oprendszer és erre sokkal alkalmasabb egy olyan gép amin pl. egynél több gomb van az egérhez (igen, windows alatt szar a macbook touchpadja for one). Az x61s szép, jó, a mérete szintén majdnem tökéletes, mert mindenféle akrobatikus mutatványok nélkül tudom elővenni pl. a vonaton, a szuk ulesen is. Ezen felul a 6x sorozatu notebookok kb. a jelenleg legjobban kinézőek a piacon (szerintem), ami nem fő, de nem is utolsó szempont. Meg izé, new toy and all.

Az OSX-szel a legnagyobb bajom, minden kenyelmessege ellenere, hogy tulsagosan egérközpontú, egy rakat dolog gyorsabban megy Win alatt a billentyűzettel. Ami viszont hiányozni fog, az a *nix integráció, amit egy mozdulattal előhívhat az ember.

Ami nem menő, hogy úgy tűnik, a magyar X61s billentyűzet minősége nem éppen egyezik az amerikaival, maguk a keyek is máshogy néznek ki és bizony eléggé ‘hajlik’ aminek az ellenkezőjét írja az összes, a billentyűzetet kivétel nélkül dicsőítő amerikai teszt. Ezt mindenesetre sürgősen orvosolni fogjuk az ebay és/vagy a magyar szervíz segítségével (ha nem lesz olyan drága náluk) segítségével mivel a magyar szervíz hihetetlen pofátlan pénzt kér érte. Valamint vettem bele egy 250 GB-os, 7200-as winchit, úgyhogy hely is lesz egy ideig.

P.S.: az ujjlenyomatolvasó MENŐ.

P.P.S.: Lesz hamarosan egy részletesebb írás is arról, hogy miért hagytam ott az OSX-et. Van is, itt.

6 thoughts on “Bye-bye Macbook, hello X61s

 1. Kelt

  Az alap ujjlenyomat-olvasó használati mód: reggel félálomban csak egy kezet kidugva a takaró alól belépek a gépbe, hogy legyen zene. Tökéletes kóma fícsör. :D

  Reply
 2. prezzey

  Hú, nekem az ujjlenyomatolvasó egy hónap normál használat után elromlott, a szervizben kicserélték, de azóta inkább hanyagolom. :/

  Reply
 3. KTamas

  doors: ujonnan nehez szerezni, olyan 280-290 korul van meg par helyen, en hasznaltan vettem, egy szazassal kevesebbert (meg ez x61s, low voltage procival)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *