KTamas' Blog

Remember kids, if Internet Explorer is brave enough to ask to be your default browser, you're brave enough to ask that girl out.

Informatika meg egyetem meg minden

· 236 words · 2 min read

(ezt eredetileg gazs postjahoz irtam kommentnek (olvassatok el, mert jo), de aztan rajottem hogy nem 100%-ig kapcsolodik, es inkabb idevalo, ugyhogy.)

Ha valamit eldontottem anno, az az, hogy egyetemre info szakra nem megyek. Es nem csak azert, mert kozepsuliba ket borzalmas tanar valszeg hosszu idore megutaltatta velem a matekot (amugy ugye szukseges rossz velejaroja az infoszaknak) es nem csak azert mert munkamanias vagyok, es nem fogok meg 3-5 evet suliba tolteni mikor dolgozhatnek is (abba most ne menjunk bele hogy jajdiplomanelkul…, ez egy masik, hosszu tortenet).

Viszont en hiszem hogy az informatikat, programozast es ezeket, legalabbis nagyon nagy reszben meg lehet tanulni egyetem nelkul is, ha az embert kelloen erdekli a dolog es hajlando utanajarni-olvasni a dolgoknak. Nem allitom, hogy nem segitett az hogy ilyen kozepsuliba jartam, de teny hogy a dolgok erosen tobbseget nem az iskolaban tanultam meg.

Ami biztos: nem akarok kodmajom lenni. Amit most csinalok, az igazabol tokjo, mert valtozatos (rendszergazda-programozo-its-support-minden), de korporet kodmajomkent valoszinuleg kihullanek par honap utan (meg amugy is nagyon idegenkedek a korporet legkortol).

Vicces modon az egyetlen egyetemi szak, amin valaha elgondolkoztam az a japan szak, mert erdekel a nyelv meg minden. Sajnos pont itt elmebeteg ponthatarok vannak :) (meg nem tudnam munka mellett.)

Gozom sincs, hogy mi akarok lenni azon kivul, ami most vagyok, de lehet, hogy 4-5-6-10 ev mulva valami tokmasra fogok vagyni… hosszutavon nem volna baj, ha nem toltenek napi 12+ orat a gep elott :)

comments powered by Disqus