Napi káromkodás

Windows has made corrections to the file system.
204,748,960 KB total disk space.
101,600 KB in 3,059 hidden files.
215,104 KB in 6,701 folders.
120,296,800 KB in 37,286 files.
32 KB in bad sectors.
84,135,392 KB are available.

Kb. 2-3 hetes Samsung notebook winchi…

3 thoughts on “Napi káromkodás

 1. Tóth Benedek

  A 32 Kb valószínűleg egy hibás sector, csak ennyit zárt el a Windows.

  Ahol egy bad sector van, jön a többi is…

  (Persze egy vadiúj gépnél lehet gyártási hiba is… ti. a gyárból a legtöbb merevlemez hibásan jön le… ezeket ellenőrzik és a hibás szektorokat még a gyárba megjelölik, hogy azokat ne használja a lemez és úgy dobják piacra… de nem hallatlanul ritka, hogy bent marad egy-egy. Ezek elvileg nem okoznak problémát…)

  A rendszeres ellenőrzés és backup mindenképp fontos. (Az ilyesmit elvileg garisan cserélik, de azt az eljárást az ellenségemnek se kívánom.)

  Reply
 2. neo_21670

  Na mindez szép és jó, hogy a gyárban bent marad 1-1, de tudtommal a vinyók területének x%-a tartaléknak meg van hagyva, és a hibás szektorok kezelését a vinyó elektronikája elrejti előled. SMART paraméterek közül a pending sectors pl. erről szól, listát vezet a “gyanús” szektorokról, onnan egyrészt elmenti az adatot tartalék területre és a gyanús szektorra többet kérésre nem ment adatot, csak többszörös felülvizsgálat után.
  Lényeg a lényeg, hogy ha egy hibás szektor már kibuggyant a windows felé is, akkor ott már valami csúnyaság van a háttérben, mert az elektronikának ezt a folyamatot teljesen el kellett volna rejtenie. Javaslom, hogy teljes backup után szervízbe a lemezzel.

  Reply
 3. KTamas

  Szerviz lesz ebbol, es egy nappal a kulfoldi utazas elott reinstall a regi 60 gigasra.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *