Huawei E1752 meg az OSX

Szolíd linuxos élményben volt részem a Huawei E1752-es számú mobilnetjével a Macbookon, ugyanis megszűnt működni egyszercsak. Először azt hittem, egy korábbi Time Machine-os restore kavart be, de utólag kiderült, szűz rendszeren se megy jól a driver, igaz máshogy törik. Mindenesetre egy firmware frissítés csináltam a modemen (az nem segített), majd rábukkantam valamelik Telenor oldalon (Dán? Norvég? one of those.) a gány Mobile Connect.app nélküli drivercsomagra, ami egyébként innen letölthető. Először persze le kellett irtani mlg az írmagját is a régi drivernek, ebben segítségemre volt a rootban kiadott 'find . -iname '*huawei*' és az ezekre kiadott rm -rf kombója, minden kext-app-plist-modemscript törlése után működött az új driverrel a már ismert módon, akár a cheetahwatchcsal is.

(Tanulság, az nincs, maximum, hogy a mobilnet nyomokban még mindig szopás tud lenni.)

One thought on “Huawei E1752 meg az OSX

  1. Nfol

    Nyomokban… Nekem a T-s ZTE modem csinálja azt, hogy bármelyik Win7-et futtató gépen valamennyi idő (ami lehet két perc, lehet három óra, you name it) elteltével egyszerűen leválasztja magát a rendszerről és nem lehet vele semmit kezdeni, amíg ki nem húzód és vissza nem dugod az USB-portba. Aztán a játék kezdődik elölről.

    Mindezt hálózattól, időponttól, földrajzi elhelyezkedéstől, időjárástól, vérnyomásomtól függetlenül, két éve működő rendszeren, fél órája telepített rendszeren, de csakis Win7 alatt, ugyanazon a gépen XP-vel semmi baja, illetve Linux alatt is jó, feltéve, hogy bedugáskor megismeri a rendszer.

    Szóval én hiányolok róla egy külső reset gombot.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *