Internetmegosztás

Mit csinál az ember, ha elvágják az épületben a koaxot és hirtelen egy egész iroda marad internet nélkül? 40 ember nem tud éppen dolgozni, valamit muszáj kezdeni a helyzettel. Mobilnetünk van, és a céges routeren van külön USB port ennek — de pont a mi modemünket nem támogatja. Pánikra azonban semmi ok: mobilnetet be a gépünkbe, fel vele az világhálóra, majd azt azt továbbosztjuk rögtön a gép hálókártyájára. Ezután a kábelmodem WAN portjából átdugjuk a hálókábelt a gépbe, és már csak a routernek kell megmondani, hogy az internetet DHCP-n kérje, és hirtelen az egész irodában újra van net. Távolról sem olyan gyors ugyan, mint 120 megabites UPC, de arra a fél órára tökéletes…

3 thoughts on “Internetmegosztás

 1. LacKac

  Két kérdés:

  1. valóban van olyan router, amibe lehet USB Dongle-t dugni, és azt megosztja?
  2. Apple Airport Extreme-mel össze lehet-e ezt hackelni?

  Reply
  1. KTamas Post author

   1. Nekunk egy Buffalo WZR-HP-G300NH van, es pl. egy regebbi donglet (Huawei e220) tamogatott is a DD-WRT firmware, ami rajta van (anno kiprobaltam) — csak egy ujabb, Huawei e1752-est nem, ami most van nekem.

   2. No idea, sose lattam airportot, se expresst, se extremet, semmilyet.

   Reply
  2. KTamas Post author

   (addendum) 2. de amugy 100% hogy igen, csak nem tudom hogy hirtelen mit hol. Az a biztos h beallitod a beallitoban hogy a netet DHCP-n kerje, es osszekotod a WAN portot a geped LAN-javal, amire az Internet Sharingbol atiranyitod a 3G-t :)

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *