KTamas' Blog

Remember kids, if Internet Explorer is brave enough to ask to be your default browser, you're brave enough to ask that girl out.

Svenska söndag

· 328 words · 2 min read

Délelőtt elmentem a gyülekezetbe, bár a prédikáció nem különösebben fogott meg, a többi része jó volt, a szlovák lánytól kaptam egy kezdő svéd tankönyvet meg kaptam tippeket online szótárra, és persze szokás szerint beszélgettem jókat emberekkel.

Bementem aztán ebédelni a helyi Jensen’s Bøfhusba, eredetileg csirkét akartam enni (mi mást), de aztán hirtelen felindulásból rendeltem egy adag amerikai stílusú sertésbordát oldalast. Ez a House of Cards hibája, abban eszik a főszereplő gusztososnál gusztusosabb ribset, és egyszerűen muszáj volt mostmár kipróbálni, annak ellenére hogy én és a disznóhús nem vagyunk túl jó barátok, leszámítva a hurkát. Az eredmény vegyes: egyrészt nem olyan rossz, amilyennek gondoltam, másrészt nem mondanám azt se, hogy ízlett, de ha legközelebb füstös páccal kérem a BBQ-s helyett, és kicsit jobban átsütik, még akár jó is lehet.

8f0c4f428f0a11e2972d22000aa82023_7

Hazafelé bementem még a sarki Hemköpbe, hogy vegyek magamnak tusfürdőt, mert elfogyott, rögtön vettem kettőt, majd beálltam a viszonylag időigényes sorba (csak páran voltak előttem, de jó sok cuccal), erre 1-2 perc után rámszóltak és egy másik kasszánál ott helybe előreengedtek, mert látták, hogy összesen két dolgot vásárolok. Köpni-nyelni nem tudtam.

Olvastam ma egyébként az Impossible Projectről a The Magazine-ban, ami a Polaroid film feltámasztásáról szól, jó cikk, olvassátok el. El is játszottam a gondolattal, hogy ki kéne próbálni a dolgot, de még ha túl is lépek azon, hogy bitangdrága az egész (8 kép 20 USD…), nem tudom fizikailag használni az itteni időjárásban nagyjából májusig, azt írják, hogy 13 és 28 fok között ajánlott (a fekete-fehért pedig 17-24). Szóval ez egyelőre kilőve.

Este eltöltöttem egy órát a Rosetta Stone előtt, ez az a nyelvtanító program, ami úgy tanít, hogy nem ad fordításokat, hanem a dolgokat leginkább képekkel párosítja, és immerzióra, ismétlésekre, intuícióra és hasonló dolgokra épít, ijesztően jól működik a dolog, de egyszerűen nincs hozzá türelmem, még a mostani, igen nyugodt állapotomban is, illetve ehhez direkt kapcsolódik a motiváció hiánya.

Zárjuk a hetet egy kis zenével.

Easy - Mat Zo & Porter Robinson (Official Video) from The Line on Vimeo.

comments powered by Disqus