Házicsoport nálam szerda

Szerdán már az esélytelenek nyugalmával viszonylag nyugodtan vártam a házicsoportot, jön akinek jönnie kell, elolvassuk azt a pár igeverset, aztán lesz, lesz, aminek lennie kell. Úgy is lett.

Napközben érkezett a hír, hogy a Veronica Mars-féle kickstarter sikerén felbuzdulva most Zach Braff indított kampányt, ő is filmet csinál, és bár a leírás nem vett meg 100%-ig, azért bízok a dologban: a Garden State iszonyat jó volt, még akkor is, mikor újranéztem kábé egy éve.

Házicsoport előtt bevásároltam a dologhoz, sikerült is kicsit elszállnom: a végére lett kétféle teasüteményem, croissantok, fánkok, sajtos zsemlék, kétféle gyümölcslé, ja meg friss kávé és tea a boltból ahova járni szoktunk venni a muníciót az eszpresszógéphez. Sikerült is később zavarba hoznom embereket olyan egyszerűnek tűnő, de valójában trükkös kérdésekkel, hogy például milyen kávét kérnek. (spoiler: méregerős hosszúkávé lett belőle, mert rosszul emlékeztem a receptre)

Aztán megjöttek az emberek, beszélgettünk egy kört, elmondtam egy gyors imát, elolvastuk azt a pár igeverserset, és lett ami lett: egy nagyon remek beszélgetés arról, hogy miért is kell hálát adni, hálát kell-e adni a rossz dolgokért, mik egyáltalán a rossz dolgok, közben mindenféle élettörténetek, és úgy egyáltalán, közelebb kerültünk egymáshoz is, meg Istenhez is, a végén imádkoztunk egymásért és a kéréseinkért, és egyszercsak azt vettük észre, hogy 9 óra. Szerintem nagyon jó lett, és a többiek is úgy tűnik, nagyon élvezték a dolgot.

3 thoughts on “Házicsoport nálam szerda

 1. kisvirag

  Nemrég láttam valahol – valószínűleg Facebookon – azt a gondolatjátékot, hogy képzeld el, hogy amikor reggel felkelsz, csak azod van, amiért előző este hálát adtál Istennek.
  Neked mid van?
  ez akkor szíven ütött, pedig szokásom a dolgokért hálát adni – bár a “természetes” és “alap” dolgok kimaradnak. pontosabban kimaradtak :)

  Reply
  1. KTamas Post author

   Nem tudom, egy gondolatjátéknak jó, de ez nekem már erősen a ló másik oldala.

   Reply
 2. kisvirag

  persze – a dolog lényege nem az volt, hogy mostantól mindig mindenért kezdj el hálát adni – hanem hogy kicsit jobban gondolkodj el, miért szoktál, és miért nem, és ebből mi van olyan, amiért lehet, hogy mégis kellene.
  Nagyon sok dolgot természetesnek és egyértelműnek veszünk, hogy van, amíg van, csak amikor már nincs jövünk rá, hogy hoppá…
  és nem tudom, ti mire jutottatok a rossz dolgokkal, de én magamban egy ideje arra, hogy azért is kell hálát adni – nem azért, mert rossz dolog történt, hanem azért, amit azzal tanított nekünk Isten.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *