Flashback: Midsommar

Június 21-énA június 20 és 26 közötti pénteken ünneplik Svédországban a Midsommart, sok néven ismert a dolog, Magyarországon Szentiván-éj néven fut, itt azonban kicsit nagyobb parti a dolog, a svédek leginkább az újévhez hasonlították. Hivatalosan nem munkaszüneti nap ugyan a dolog, a gyakorlatban nagyrészt igen, mi is megkaptuk szabadnapnap a cégtől. A nap egy jórészét otthoni lustálkodással töltöttem, reggel azonban be kellett mennem a városba, és elég durva volt, gyakorlatilag minden zárva volt, az utcán sehol senki, egy posztapokaliptikus filmet simán le lehetett forgatni.

2013-06-21 08.54.32

Aztán délután csak lementem Slottskugenbe, a város egyik legnagyobb parkjába, ami ráadásul ott van tőlem nemmessze, és ott volt több ember is a házicsoportból, illetve úgy általában elég sok ember.

2013-06-21 16.28.42

Az ott középen egy májusfa, körülötte meg emberek táncoltak kisebb-nagyobb körökben az ott játszott különböző népzenékre. A végefele aztán jöttek emberek hagyományos ruhákban, és egy szintel profibban mutattak be különböző néptáncokat, csináltam is róla instagramos videót, mert azt is ki kellett próbálni egyszer.

3c68e6e6da7e11e286e122000a9e080f_7

Közben az eső időnként eleredt rövidebb-hosszabb időkre, ahogy egy kolléganő megjegyezte, így az igazi az élmény, és hát tényleg élmény az egész, többezer ember körtáncol mindenféle táncokat, és közben mindenki jól érzi magát.

6852cefcda7e11e2996e22000a1f98fe_7

Ja, és az emberek fején virágos koszorúk. Barbi blogján található még több kép az egészről.

3 thoughts on “Flashback: Midsommar

 1. SztupY

  Meanwhile in Stockholm a Skansen is dugig telt emberekkel, akik az összes létező helyet (beleértve a kiállítási tárgyakat/házakat) elfoglalták, hogy piknikezzenek

  Reply
  1. KTamas Post author

   Ezt tulajdonkepp meg lehetne honositani, ott a szentendrei skanzen. #occupyskanzen

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *