Hasznos OSX-es cuccok: Jumpcut

Régebben már írtam a Moomról, ami az egyik kedvenc OSX-es segédprogramom, most itt egy másik, ami nélkül szintén nem tudok élni: ez pedig a Jumpcut.

gl

A Jumpcut egy kőegyszerű vágólap-kezelő: eltárolja nekünk az utolsó x (maximum 99) szöveget, amit oda másoltunk, amit aztán egyszerűen előhozhatunk vagy a felső menüsori ikonjára kattintva, vagy, ami szerintem sokkal kényelmesebb, és nem szükséges hozzá az egér használata, egy tetszőleges billentyűparanccsal (nekem ^⌥V lett, de kinek mi) fel tud dobni egy ablakot a képernyő közepére, ahonnan gyorsan és egyszerűen ki tudjuk választani a szöveget a kurzorgombokkal, amit keresünk. Itt egy animgif róla:

outloop

Természetesen nem ez az egyetlen segédeszköz erre, egyszerűen nekem ez vált be. Alapjába véve alakította át a felhasználási szokásaimat, és aktívan használom arra, hogy egyszerre több különböző dolgot másoljak a vágólapra, horrible dictu így rakjak el magamnak valamit egy fél percre, hogy utána újra elővegyem. Kell egy kis aktív rászokás, de utána viszont már nem lehet leszokni.

Ja, és ne ijesszen el senkit az, hogy nem volt több, mint 4 éve frissítve, a mai napig hibátlanul üzemel a legújabb OSX verzió alatt is.

5 thoughts on “Hasznos OSX-es cuccok: Jumpcut

 1. neuromancer

  teljesen unrelated, a screenshotot latva jutott eszembe: tudod, hogy en is forrasszerkesztes-hivo vagyok (anno sok eve a freeblog.hu -ba is az en keresemre kerult be alapertelmezett htmlszerkeszto-valasztasi ficsor :D) , de wp ellustitott: kurva jol lehet ket-harom kattintassal regebbi bejegyzesekre hivatkozni a beepitett toollal, ilyenkor mar nem kezzel keresem ki es kopipesztelem az urlt kezzelirt ahref tagbe :)

  Reply
 2. KTamas Post author

  ja, pont az alfredrol tudtam meg, azert is irtam h nem az az egyetlen, de launchernek quicksilverezek, szoval az kiesik. Es igen, ha egyszer az ember raszokik arra hogy tobb clipboardja van, nagyon tud fajni utana a hianya.

  Reply
  1. neuromancer

   megkonnyiti a lusta ember dolgat :)

   btw, launchernek en a beepitett launchpadet hasznalom: gyors, kezreall, gyakorlatilag nem ker enni :)

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *