KTamas' Blog

Remember kids, if Internet Explorer is brave enough to ask to be your default browser, you're brave enough to ask that girl out.

Zenékről

· 266 words · 2 min read

A zenei izlésemről kétféle teória létezik, az egyik hogy változatos, a másik hogy nem létezik. Mostanában az utóbbi felé hajlok, például a létező legkommerszebb popzenéket hallgatom, amikben jellemzően több a Melodyne mint a valódi ének… együttesnevekkel most nem égetném magam :)

Zenei mindenevő lévén nagyjából bármit meghallgatok ami jó. (És hogy mi a jó, az more or less szubjektív.) Néha pedig azt, ami talán nem annyira.

Mindenesetre fogok majd szerintem irogatni CD-kről meg dalokról ide, a legkülönbözőbb műfajokban, amiknél viszont jópárból csak egy egy együttest hallgatok, pl.:

  • Trance: két szó: Infected Mushroom. Izraeli psytrance/electro páros, az első CD-ik inkább az előbbi, az utolsó kettő, amik amúgy az igazi nagy kedvencek, közelítenek az utóbbi felé, nagyon pörgős zene, ha bulizós lennék, tuti erre buliznék. Csak ahhoz tudnom kéne táncolni.
* **Metál:** Nightwish. Igazából semmi mást nem találtam ami igazán tetszett volna, a 98%-uk ugyanis túl.. sötét számomra. A Nightwish viszont jó, sőt nekem bejön az új felállás is, bár kétségtelenül más, mint az eredeti, egyáltalán nem rossz. Ja meg pár Rammstein szám mint pl. az Ohne Dich. * **Folk metál:** Dalriada. Magyar csapat, népdalokat dolgoz fel, a legújabb CD-jük (Szelek) nagyon ott van a szeren. * **Világzene:** The Idan Raichel Project. Nagyon nyugis _fusion_, mindenféle műfaj keveréke. * **Ska:** Five Iron Frenzy és ORESKABAND, az előbbi egy sajnos már feloszlott keresztény pop-rock-ska együttes, az utóbbi japán jpop-ska keverék, ők eddig csak egy CD-t adtak ki, de jó kezdet. * **Indie:** MGMT meg a The Verve (na egyet találhatok milyen videót rakok ide. Igen hallgassátok meg ti is huszadszorra mert jó!).

Asszem hirtelen most ennyi. To be continued.

comments powered by Disqus