KTamas' Blog

Remember kids, if Internet Explorer is brave enough to ask to be your default browser, you're brave enough to ask that girl out.

Sargetól a Hyper-V-ig, második rész

· 172 words · 1 min read

Szóval ott tartottunk a sztorival hogy naív kislányként úgy gondoltam, hogy akkor majd berakom RAID-be utólag (háháháhá). Mint az kiderült, ez nem annyira egyszerű, főleg ha LVM is van az adott winchin, amit én “miért is ne” alapon raktam fel — igen, ekkor még elég kezdő linuxos voltam. Mindenesetre nagy nehezen sikerült levadásznom egy laza 8 oldalas guideot a howtoforge-ról, és nekiestem, gondoltam megvan pár óra alatt (háháháhá). Ez gyakorlatilag egy éjszakányi szívást jelentett… ugyanis, pár nappal azelőzőleg backupként át-dd-ztem (igen, tudom, hülyeség) egy másik winchire az adott winchit backup okán, na most ez azt eredményezte, hogy teljesen meghülyült az mdadm (ez a linuxos softraid progi), mert a két winchit teljesen megegyezőnek látta. Mindenesetre reggelre sikerült megcsinálni úgy, hogy működjön igaz újraindítani már nem tudtam a dolgot, mert gondok voltak a /etc/fstab-bal… ezt egy újabb pár órányi szívás helyretette.

Volt még pár elég furcsa linuxos szívásom, például mikor a rendszer úgy döntött ő most fél napnyi adatot korruptál, azóta se tudni miért, és azt se, miért csak az aznapi adatok…

Majd folytatjuk.

comments powered by Disqus