KTamas' Blog

Remember kids, if Internet Explorer is brave enough to ask to be your default browser, you're brave enough to ask that girl out.

Lost

· 328 words · 2 min read

Szóval hivatalosan is aptudét vagyok Lostban, jöjjön egy kis kritika, elöször spoilermentesen, utána meg spoileresen.

Spoilermentesen, nos…

Nézzétek! Tessék rohanni, az elsö évadot letö– izé, megvenni, és nézni, nézni, mindeközben az internet közelébe se menni, mert sajnos könnyen belefuthat az ember 1-2 spoilerbe. Ha valakinek ez már sikerült a múltban — én úgy kezdtem, hogy jópárat részben tudtam –, akkor se féljen: a sorozat igenis tud meglepetéseket tartogatni, nem is keveset. Mert bizony a Lost esszenciája ez: a kíváló sorozatírás, az, hogy mindig tud csavarni mégegyet a dolgon, és sok-sok kérdést feltenni. Amit azonban nem siet megválaszolni: bizony van, akik emiatt szaladtak el 1-2 év után a sorozattól, mert a kérdések csak jönnek, a válaszok pedig csak néha, és akkor se sok… mégis, ennek ellenére magával ránt, mert tényleg nagyon meg van írva a cucc, valamint jópár karakter nagyon el van találva (pl. Locke, aki nagy kedvenc). A sorozatnak megvannak a gyengébb pillanatai, mégis, még akkor is ráver a mezony túlnyomó többségére — ha meg odateszi magát, akkor bizony más sorozat labdába se rúghat mellette. Ja, és mégvalami: a sorozat fixen befejezodik a 6. évad végén, ez szépen le van zsírozva, úgyhogy kapunk egy lezárást és egy kerek történetet, nincs cancelveszély. Folytatás a tovább alatt, spoileresen, csak az olvassa aki up to date (5×07). Én szóltam!

Szóval akkor egy kis értékelés. Sok helyen hallottam, hogy a második évad rosszabb volt, mint az elso — én nem érzem annak, megkaptuk ugye Desmondot is, igazából nekem a harmadikkal voltak gondjaim, bár a végére az is összeszedte magát. A harmadik végén bevezetett flash-forwardok érdekesek voltak, bár azért továbbra se mondtak el mindent a flashbackekben. A negyedik, csonka évad érdekes volt: egyrészt érezhetoen egyfajta “átvezeto” volt, másrészt kaptunk pár új szereplöt, akiket egészen megkedveltem. Valamint volt a piszokjó idoutazós rész Desmonddal, és ugye az otodik évad már alapból idoutazós ami szintén fasza (igen, idoutazas-sucker vagyok). És végre elkezdtek válaszokat adni… na meglátjuk mi lesz.

Ja és Ben Linus a legjobb rosszfiú evör.

comments powered by Disqus