KTamas' Blog

Remember kids, if Internet Explorer is brave enough to ask to be your default browser, you're brave enough to ask that girl out.

Az Artisjus az USB-portokat is matricázza

· 254 words · 2 min read

Drágulnak az üres adathordozók, így például az USB-portok és a pendrive-ok április 15-től, illetve azok a mobiltelefonok, amelyek kapacitása meghaladja a 64 megabitet, eddig az időpontig kell ugyanis a kereskedőknek hologramos címkével ellátni ezeket az eszközöket. […] Az Artisjus honlapján részletesen ismertetett adatok [1] szerint a pendrive-ok díja egy gigabitig nettó 100 forint, ám egy 32 gigabitesé már eléri a 2400 forintot.

Az MTI újra bebizonyította, hogy mindig van lejjebb. Köszönjük.

Update: indexen javították, de itt a teljes szöveg, mert a FigyelőNet még nem:

Drágulnak az üres adathordozók, így például az USB-portok és a pendrive-ok április 15-től, illetve azok a mobiltelefonok, amelyek kapacitása meghaladja a 64 megabitet.

<p>
  Az ARTISJUS jogdíjközleménye február 27-én jelent meg, ettől az időponttól hatályos, de április közepéig egyfajta türelmi időt adott a kereskedőknek készleteik felmérésére és bejelentésére.
</p>

<p>
  Április 15-től kell ugyanis a kereskedőknek hologramos címkével ellátni ezeket az eszközöket, s bejelenteni számukat az ARTISJUS Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesületnek.
</p>

<p>
  A díjakat az ARTISJUS a FilmJus Filmszerzők és Előállítók Szerzői Jogvédő Egyesületével, a HUNGART Vizuális Művészek Közös Jogkezelő Társasága Egyesülettel, a Magyar Hanglemezkiadók Szövetségével, valamint a Művészeti Szakszervezetek Szövetsége Előadóművészi Jogvédő Irodájával egyetértésben állapított meg. A díjak a kép-, illetve hangfelvételek magáncélú másolására tekintettel az üres kép- és hanghordozókra érvényesek.
</p>

<p>
  Az ARTISJUS honlapján részletesen ismertetett adatok szerint a pendrive-ok díja egy gigabitig nettó 100 forint, ám egy 32 gigabitesé már eléri a 2400 forintot. A táblázatban szerepelnek továbbá az audio- és videokazetták, a kép- és hanghordozóként használható memóriakártyák és az egyéb tárolóegységek díjai is.
</p>
comments powered by Disqus