KTamas' Blog

Remember kids, if Internet Explorer is brave enough to ask to be your default browser, you're brave enough to ask that girl out.

Hogyan (ne) vegyünk MP3-at? (Update: vegyünk)

· 212 words · 1 min read

Szóval adott egy dal, amit megvennék, mert nincs rendes minõségben torrenten, és különbenis. Több opció is van:

– iTunes

– Amazon

– eMusic

– Napster

– Rhapsody

– Amie St.

– LimeWire

– Lala

– Nokia Music store

Lássuk akkor! iTunes eleve kizárva, itthon sehogy se lehet onnan venni, csak ha gift carddal trükközünk, és 1 számért nem fogok venni 25 dollcsis kártyát. Amcsi amazon a címemet nem fogadja el (valszeg ha hazudnék, akkor a kártyánál buknék el), az angol pedig már az arcomba vágja, hogy geographical restrictions. Az eMusic nem tudja processzálni a free trialhoz a CIB-es netkártyát. A Lala szintén gyorsan tudatja, hogy õ US-only. Nokia Music Store-ból sincs magyar, Amie St.-en még (?) nincs fent a szám, Rhapsody US-only, Napster US-only, ja és ezek tuti DRM-esek, ami eleve nem játszik. Maradt a LimeWire, felrakom, csak p2p között találja meg ugyanazt a 64 kbites verziót, a store-juk szintén US-only.

Így hát várom a jóminõségu torrentet…

Apdét: Úgy döntöttem, futok még egy kört, hátha sikerül találni helyet ami a kártyát nem nézi, csak az IP-t, és sikerrel jártam: a lala.com nem néz bankkártyát — a paypalomat simán elfogadta — és a BlackVPN segítségével Amerikából meg tudtam venni. A szintet alulról üti (192 kb/s-es MP3), de már pont jó. Take that, internets.

comments powered by Disqus