KTamas' Blog

Remember kids, if Internet Explorer is brave enough to ask to be your default browser, you're brave enough to ask that girl out.

Hüje PostgreSQL

· 174 words · 1 min read

Akkor most random rendszergazdai puffogás következik, muszáj leírni.

Szóval az történt hogy kedvenc céges projektkezelonket migráltam 7.4-es Postgresrol 8.1-re, pontosabban új szerverre, de ezzel járt eme váltás is.  Minden rendben ment — kivéve, hogy a timesheet feature (ki mit hol mennyit dolgozott) hirtelen megszunt muködni, ahol ugye napokhoz vannak rendelve projektek és idok. Nézegettem a program kódját, semmi, SVN-bol checkoultoltam, de minden stimmelt, áthoztam a régi szerverrol a program mappáját, hátha mégiscsak változott valami, de nem. Újraimportáltam az adatbázist, hátha valami hiba elkerülte a figyelmem, de nem, minden rendben. Akkor kezdjünk el querykkel játszani mindkét szerveren… hoppá.

Ami a régi szerveren 2009-01-10 00:00:00+01 az az újon 2009-01-09 23:00:00+00… igen, minden ido szépen GMT-hez lett igazítva, így minden egy napot ugrott vissza, pontosabban az elozo napra ugrott vissza. Túrtam a netet, és a konfig fájlokat, de semmit se találtam. Így megkérdeztem lazywebet (olvasd: megkérdeztem a ServerFaulton), és meg is lett a megoldás: az új verzióval kell a régi szervert dumpolni!

Nem baj, úgyis hajat akartam vágni, csak most kicsit furcsák a kopasz foltok a fejemen…

comments powered by Disqus