KTamas' Blog

Remember kids, if Internet Explorer is brave enough to ask to be your default browser, you're brave enough to ask that girl out.

Európa csak a határig működik, onnantól balkán van

· 226 words · 2 min read

Az ember meglátja a gépet ebayen. Persze UK-only shipping, de ír a cégnek, hogy nem lennének-e olyan rendesek, hogy mégiscsak elszállítják Magyarországra. Dehogynem, mondják, így a termék hétfő délelőtt lecsapva, egy óra múlva már jön is a módosított számla magyarországi szállítással (17.25 helyett 40 angol font), limitmódosítás után fizetés paypallel. A csomagot délután elszállítja a TNT a cég raktárából, este már London mellett van egy raktárban, hajnalban már Belgiumban, reggel negyed tízkor Budapesten. Egy gyors telefonhívás, hogy ne már otthonra szállítsák akkor, hanem a munkahelyre.

Az online tracking szerint délután 1-kor elindult a futár és… semmi. 4 óra… 5 óra… telefon, hogy hol van, “jaj mindjárt jön”. Semmi… újabb telefon fél hatkor, hogy ugyanmár. Mint az kiderült:

  • A címmódosítási kérelem valahol elakadt a rendszerben, így a csomagom mégiscsak ahhoz a futárhoz került, aki vidékre megy…
  • …aki viszont már látta, hogy a csomagnak Budapestre kell mennie, így nem csinált vele semmit, hanem egésznap ott pihent a csomagtartóban

Persze csak a többedik hívásra derül ez ki, mikor már túl késő, a diszpécser csaj pedig következetesen hölgyemnek szólít. Másnapra igérik, hogy jön 12-ig, de tényleg. Reggel azért telefon, hogy ugye biztos? Biztos. Oké, lehet tudni hol a futár? Jaj hát azt nem, tilos hívni a futárt munka közben.

Hív a futár nemsokkal utána: “nehéz itt parkolni, ha nem jon le a ház elé, csak délután fogjuk tudni ideadni”…

(függöny)

comments powered by Disqus