KTamas' Blog

Remember kids, if Internet Explorer is brave enough to ask to be your default browser, you're brave enough to ask that girl out.

Das Model M of keyboards

· 146 words · 1 min read

Az tortent, hogy tegnap este random ujlipotvarosi pcbonto mellett elhaladva eszembe jutott, hogy egy ideje nincs rendes billentyuzetem a munkahelyi gepen, kedvenc Das Thinkpad billentyuzetem ugyanis gyengelkedik egy ideje, egy-ket gomb kiesett belole, ilyesmi. Mit veszithetek alapon bementem, es elkezdtem turni egy halom billentyuzet kozott, ahonnan elsore (!) sikerult kihuzni egy mechanikus darabot. Nem, nem egy hires Model M-et, hanem egy teljesen noname darabot (DYTCOM K-160, a googleben semmi sincs rola), ami viszont a bal ctrl-t leszamitva teljesen jol mukodik. Kiosztasat tekintve egyfajta hibrid amerikainak tunik, mert az enter teljes magassagu es a | a backspacetol balra kerult, de igazan nem veszes. 

Es hat ezen gepelni egy elmeny.

(A billentyuhianyossagot pedig ugy orvosoltuk, hogy a capslockot neveztuk ki ctrl-nek, mint azt apaink is tettek meg 20-30 eve. Amikor meg a ferfiak ferfiak voltak…)

((Sot, apdet: az internet szerint ~masfel dollarert kicserelhetem magam az elhasznalodott ctrl billentyut.))

comments powered by Disqus