KTamas' Blog

Remember kids, if Internet Explorer is brave enough to ask to be your default browser, you're brave enough to ask that girl out.

25000 (backlog)

· 236 words · 2 min read

[2019 note: ez eredetileg a megboldogult Miafene blogon jelent meg.]

mashup. (n) A mashup or blend (also mash up and mash-up) is a song or composition created by blending two or more songs, usually by overlaying the vocal track of one song seamlessly over the music track of another.

A mashupok igen szép karriert futottak be, legutóbb saját Glee részt is kaptak, valamint egy egész játekot is készítettek a koncepció köré (DJ Hero). A műfaj kreatívabb darabjaiból szubjektív mashupológiai felzárkóztató képzésünk következik, tessék szépen bekötni a bekötendőt, majd megnyomni a play gombot az alábbi youtube-klipen:

Ezek után pedig rögtön léphetünk is tovább, nu metalt és house-ot keverünk, egészen pontosan egészséges arányokban Linkin Parkot és Utah Saintset: [2019 note: ez mar nem elerheto.]

Az egyéni produkciók után pedig az ausztrál Wax Audio műveivel folytatjuk, két CD-t is kiadtak virtuálisan, több dalukból pedig még videoklip is készült. A nyolcvanas evek végéről máris itt van Ray Parker Jr. és az AC/DC, a Thunder Busterszel, küldenénk a fiúknak a gyárban és mindenkinek, aki szereti:

Zenei összeállításunkat pedig Bryan Adams és a Metallica zárja:

Rohanjon tehát mindenki letölteni a CD-iket, amin olyan további remek dolgok találhatóak, mint a Bee Gees és a Rolling Stones találkozása, vagy éppen az AC/DC és Michael Jackson páros.

És! Bónusz kontentnek futott be az utolsó pillanatban az amerikai pokémon-főcímzene megrapesítése, amelynek mashupsága talán vitatható (hívhatjuk egy erősebb feldolgozásnak is, ha akarjuk), deháthaegyszer most megy körbe ötvenedszerre...

comments powered by Disqus