KTamas' Blog

Remember kids, if Internet Explorer is brave enough to ask to be your default browser, you're brave enough to ask that girl out.

Amiga, Demoscene, meg amit akartok

· 233 words · 2 min read

Az ugy kezdodott hogy circa 2002 tajan meg sokat jartam a helyi konyvtarba, ahol, miutan mikozben kiolvastam az osszes erdekes konyvet, belebotlottam abba, hogy egy rakat regi Guru magazinjuk volt, egeszen a 92′-es kezdetektol, amikor meg a PC csak egy negyoldalas rovat volt. Mar akkor lenyugozott az Amiga akkor mar sokeve halott vilaga, kozben fel-felbukkano jatekokkal, amiknek a PC-s portjat jatszottam — es sok masik, amikrol meg csak nem is hallottam. A kovetkezo nyolc evben idorol idore kesztetest ereztem, hogy szerezzek egy Amiga 1200-ast es vegigtoljak egy halom regi jatekot, es/vagy benaztam a WinUAE-vel. Tekerjuk elore az ido fonalat tegnapig, amikor is a Pixelhosok partin a kerekasztalok hallgatassa helyett a masik szobaban alltam leesett allakkal, ahogy a jobbnal jobb amigas demokat neztem es hallgattam, amit raadasul egy CF-kartyarol olvasott be egy igazi A1200, amit rogton ki is kuldott a monitorara, meg egy projektorra. Szoval amigas demok kovetkeznek.

Ez az Enigma – Phenomenia c. demoja, van benne minden a labdak pattogtatasatol a raytracingig, plusz igen jo zene. A Lotus 2 c. jatek introja, a harmas verziojaval hetekig jatszottam PC-n, az egyik legjobb arkad jatek ever. A World of Commodorenak igazabol csak az elso fele jo, de az nagyon, a szam egyebkent a [Jester – Stardust Memories](http://modp3.mikendezign.com/index.php?modid=134), ma delutan azt loopoltam korbe.

A vegere pedig itt egy uj demo, mar PC-re, viszont grafikailag is, zeneileg is ott van, szoljon az egyebkent magyar Conspiracytol az Actuator:

comments powered by Disqus