KTamas' Blog

Remember kids, if Internet Explorer is brave enough to ask to be your default browser, you're brave enough to ask that girl out.

Best of DEF CON 18

· 185 words · 1 min read

Az történt, hogy Gazs elkövette a hibát, hogy linkelt nekem egy DEF CON 18-as videot. Ennek az lett az eredménye, hogy azokat nézem azóta is. Úgyhogy itt egy teljesen szubjektív gyűjtés pár érdekes előadasrol.

[Dennis Brown: How Hackers Won the Zombie Apocalypse

](https://www.defcon.org/html/links/dc-archives/dc-18-archive.html#Brown_D2) A hackelhető badge-ek minden tisztességesebb hackerkonferencia kellékei, de mi történik akkor, ha ezt kombináljuk egy emberek vs. zombik játékkal?

**John Curran: IPv6: No Longer Optional

** Bevallom, néha én is röhögtem a jaj-el-fog-jönni-az-IPv4-apokalipszis premisszajú cikkeken, főleg, hogy már tíz éve írják, hogy mindjárt el fognak fogyni a címek. Nos, ****2011-ben tányleg el fognak, az utolsó öt /8-at hamarosan szétosztják az öt IP-tartománykezelő cég között. Úgyhogy, ha akarjuk, ha nem, kénytelenek leszünk hamarosan IPv6-ot hasznalni, illetve még valószínű sokáig mindenféle v6-v4 gatewayt.

[Joe “kingpin” Grand: Making the DEF CON 18 Badge

](https://www.defcon.org/html/links/dc-archives/dc-18-archive.html#Grand) Az ezévi badge külonösen menőre sikerült, epapírszerű kijelzővel, mindenféle rejtett adattal és egyéb nyalánkságokkal. (ugye a következő Hacktivityn lesz interaktív badge? Ugye?)

[Zoz: Pwned By The Owner: What Happens When You Steal A Hacker’s Computer

](https://www.defcon.org/html/links/dc-archives/dc-18-archive.html#Zoz) Miért ne lopjuk el egy hacker gépét? Mert ha egyszer újra felkapcsolódik a netre, visszaszerzi.

comments powered by Disqus