KTamas' Blog

Remember kids, if Internet Explorer is brave enough to ask to be your default browser, you're brave enough to ask that girl out.

kalandozasaim a javascript vilagaban, part 0: a kezdetek

· 184 words · 1 min read

Az tortent, hogy… nos, hihetetlen sok dolog tortent az utubbi idokben, mindenesetre, a sztori relevans resze az, hogy volt meg a decemberi meetupra gazzsal harom ejszaka alatt osszedobott mobilwebappunk, a bullshitbingo.

Ugye negyszernegyes tabla (otszorot az nehezen fert ki mobilkepernyon — gondoltuk akkor), tizenhat szo, ha meghallod, betappintod, ha megvan egy sorban/oszlopban/atloban a negy, akkor nyertel, es persze ez realtime megjelenik a tobbieknel is, hogy te nyertel. Harom ejszaka alatt dobtuk ossze teljesen javascriptben, node.js, express es socket.io a relevans buzzwordok, uj technologiak voltak (meg mindig azok) es nagyon shinyk, mi meg fiatalok es bohok, sok sebbol verzett a program, ennek ellenere jo moka volt, azota sokat tanultunk es sokminden mast maskepp csinalnank, peldaul nem fogunk egyhamar jquery mobilet hasznalni, ami iphoneon kivul hasznalhatatlanul lassu. Vagy rendes adatbazist fogunk rakni a dolog moge. Vagy…

A kodra nem vagyunk buszkek, ezert csak szep csendben linkelem, mar dolgozunk a szep uj verzion, aminek a kodja is vallalhato lesz, meg ugy altalaban. Kiprobalhato verzio jelenleg mar nincs, mert asszem a socket.io valamiert kihalt a szerveren eppen es ezt a verziot nem nagyon akarjuk mar debugolni.

(folytatasa kovetkezik)

comments powered by Disqus