KTamas' Blog

Remember kids, if Internet Explorer is brave enough to ask to be your default browser, you're brave enough to ask that girl out.

Bangla büfé

· 345 words · 2 min read

Új(ish) munkám első napját az amúgy igen kiváló Lofficeban töltöttem, és ebédidőben muszáj volt elmenni a Bangla büfébe, mert amúgy is régi kedvenc. Odaérve megütközve vettem észre, hogy üres a hely és én vagyok épp az egyetlen vendég: ezt nem lehet annyiban hagyni, ezt a helyet minnél több embernek kell ismernie, úgyhogy bár Orosz Peti és a Chew.hu is megénekelték már, én is hozzáteszem a magam két fillérjét a dologhoz.

Az Akácfa utca 40-ben található Bangla büfé Budapest egyetlen, ugyanakkor igen jó Bangladesi kajáldája: ízvilágban leginkább az indiaihoz áll közel, de mégis kicsit más. Kezdeni mindeképp a paradicsomlevessel kell: a fűszeres-édes vonalon valahol félúton helyezkedik el, számomra belőtték a sweet spotot vele, egyszerűen tőkéletes. A tetejére köményt és ha jól értettem mégvalami fűszert raknak, ami tényleg már csak hab a tortán.

A leves mellett a hely másik fénypontja a mangó lasszi: csak szuperlatívuszokban tudok beszélni róla, meg kell kóstolni, én emiatt szerettem meg a mangós… nos, minden mangós dolgot. És azóta se ittam ilyen jót: még az ennél több, mint kétszer drágább más indiai étterembe se.

Főételnek pedig currys csirke, basmati rizs, és chapati. A dolog gyenge pontja sajnos pont a hús: kicsit rágós, kicsit jobban át lehetett volna sütni, a szósz viszont egészen kiváló megintcsak, a rizs kicsit talán száraz, de még jó. A chapati nem olyan fűszeres mint az indaiakban, ettől függetlenul muszáj az utolsó morzsáig megennem, mert így is nagyon finom.

Maga a hely amúgy kicsi, két négyes és két kettes asztal, de egészen bájos, a háttérben bangladesi zene szól youtuberól, a falon mindenféle érdekes információ és kép az országról, nem lehet nem szeretni az egészet, látszik hogy a tulajdonos-szakács (?) szíve-lelke benne van az egészben.

A fentiekért 2340 (+borravaló) forintot fizettem, sajnos annak kicsit drága, hogy az ember mindennapi ebédelőhelynek használja — főleg hogy a levest és a mangó lasszit nem tudom soha kihagyni, ha ott eszek –, de hogy havonta párszor el kell látogatni ide, az is biztos. A menü egyébként megnézhető az interneten, a hely nyitva van minden nap délelőtt 11-től este 11-ig (kivéve pénteken, akkor fél 3-kor nyit).

comments powered by Disqus