KTamas' Blog

Remember kids, if Internet Explorer is brave enough to ask to be your default browser, you're brave enough to ask that girl out.

Kontentmegosztás redux: támadnak a linkblogok (come and join the revolution)

· 235 words · 2 min read

Két és fél hónap telt el mióta a Google egy tollvonással kinyírta a sharinget. A kezdeti elvonási tünetek után elkeseredettségemben megpróbáltam átmenetileg a G+-ra megosztani a dolgokat, aztán egyszercsak azt vettem észre, hogy már csak osztom a semmibe, fel se megyek a pluszra, ami egy ghost town, amiben néha hozzáadnak spammerek a köreikhez. Januárra szép lassan, erőszakkal leszoktattam magam a megosztásról, de csak nem hagyott nyugodni a dolog, aztán Kelttel elkezdtünk komolyabban gondolkozni a dolgon, hogy nyitunk egy-egy linkblogot.

(A hivemined azóta is készül, it’s done when it’s done, arra egyelőre nem várunk többet.)

A reblogolás borzasztó intézménye miatt nem akaródzott tumblrre menni. Én első körben kisérleteztem az octopresssel meg ezzel a módosítással a githubon, és bár megvan a maga bája, el lett vetve, ugyanis: a posterous pár hatvánnyal emberbarátabb. Van bookmarklet, másrészt a readerben van send to posterous (jobb felul fogaskerek -> Reader settings -> Send To -> Posterous) és bár a Readeres Send To ugyan használhatatlan, de még így is nagyon kényelmes a rendszer, könnyen testreszabható, satöbbi.

Így állt fel a rendszer a links.ktamas.com címen, illetve, ami mégfontosabb: fel lehet iratkozni annak az RSS-ére a feedburneren.

A többiek listája:

Szóval találkozunk a linkblogjainkon, egy részükön lehet kommentelni is, és hogy kicsit megmalackarajozzam kicsit ezt a posztot, ön hol fog linkblogolni?

(De tényleg, gyerünk szépen csinálni egyet. Most.)

P.S.: Össze kell rakni ebből egy Planetet, már dolgozok rajta.

comments powered by Disqus