Sharewood.hu (kontentmegosztás, harmadik rész)

…Ha összerakunk [a megosztásokhoz] egy, a különböző feedek elemeit összesítő és megjelenítő planetet, akkor beljebb leszünk kicsit.

írta Kelt még a múltkor. Közben eltelt egy hét és már tizen vagyunk, szóval lassan, de biztosan nő a közösség. Én pedig pár napja nekifogtam a dolognak, és mostanra került olyan állapotba, hogy vállalható legyen, szóval minden további időhúzás nélkül, kattintsatok: sharewood.hu

Az oldal olvasása mellett fel lehet iratkozni annak az RSS-ére, ha valaki mindenki megosztását egy helyről szeretné olvasni, vagy letölthet egy OPML-t amit aztán kedvenc RSS-olvasójába importálhat és kiválogatja, kiket szeretne olvasni.

És ami a legfontosabb, ha csatlakozni akarsz hozzánk, írj nekünk egy ímélt, és hozzáadunk. Ha hibát találsz az oldalban, vagy ötleted van, vagy akármi, akkor is írj nekünk.

A dolog technikai részletei:

Kezdtem az eredeti Planet szoftverrel, macera volt, kényelmetlen, de azt mondtam oké, ha megy, akkor legyen, elkezdtem összerakni a dolgot. Nagyjából akkor hajítottam ki az ablakon, mikor a képekkel kezdődő posztokat szimplán elrontotta.

Ekkor találtam rá a Venus nevű forkjára, ami egy fokkal kevésbé volt bugos, és miután a levelezőlistán elmondták, hogy hol tudom kiszedni azt a fícsört, hogy az iframes embedeket kitépi a posztokból, már majdnem boldog voltam, de. A venus (és a planet is) szimplán legenerál egy statikus lapot az utolsó x elemből, és ennyi, se archívum, se több oldalra tördelés, se keresés, se semmi, szóval ezt kicsit kevésnek éreztem.

A végén a planetrubyonrails.(com|net) motorjánál kötöttem ki. Ezt jól megforkoltam, felfrissítettem a legfrissebb Railsre, átírtam benne jópár dolgot és összebaltáztam egy dizájnt, aminek egyik felét Kelt Világlövésétől, a másikat Dave Winer Scripting Newsától loptam. Ha van önként jelentkező egy jobb dizájnra, azt szivesen fogadjuk.

Szóval így állt össze a Sharewood mostani állapota.

 

7 thoughts on “Sharewood.hu (kontentmegosztás, harmadik rész)

 1. msh

  Bocs, sosem láttam még ezt a planetet, hogy kell ezt elképzelni? Ez valami blogszerű, ahová az ember posztol, amikor megosztana? Nyilván nem, de jobb ötletem nincs.

  Reply
  1. KTamas Post author

   nem :) a planet az egy RSS-aggregator, RSS feedekbol kapja a tartalmat. A dolog menete hogy nyitsz egy posteroust (vagy tumblit), ahova megosztasz dolgokat, en hozzaadlak a sharewoodhoz, es a posterousod (tumblid) feedje meg fog jelenni benne onnantol.

   Reply
 2. Pingback: Telex a sharewoodi erdőből · DragonWeb

 3. Pingback: Worldshots › Linkblogok #2: Sharewood.hu

 4. Pingback: Sharewood.hu | SeSam.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *