KTamas' Blog

Remember kids, if Internet Explorer is brave enough to ask to be your default browser, you're brave enough to ask that girl out.

Szabadságforrás

· 189 words · 1 min read


(forrás)

Gyerekkoromban sokat jártünk családilag Szentendrére, a Szabadságforráshoz, sőt, még táborozni is voltam ott, mivel a Kispesti Rózsatéri Református gyülekezetnek van ott egy nyaralója. A hely közvetlenül a Skanzen mellett található; egy ideig volt egy hatalmas rés az elválasztó keritésen, amivel be lehetett lógni. Van ott egyrészt egy forrás (duh), amiből nagyon finom forrásvíz jön; ezenfelül zöld, rét, erdő, patak, szóval igazán remek hely, bármikor kimegyek oda egy fél napra. Eltalálok oda, ha valaki ledob Szentendrén de a Google Mapsen vagy 15 percet kerestem, hol lehet pontosan, mire sikerult külső segítségekkel összerakni.

Eljutni oda a következőkeppen lehet: az ember fog egy buszt a HÉV-megállónál lévő buszállomástól (871, 876, 877, 878, 879 – volánbuszos térkép) a Szabadságforrás megállóig (street view). Innen elkezd dombnak felfele sétálni a Forrás utcán, aminek a végén a Dombalja utca folytatódik jobbra. Ezen továbbmenve hamarosan elérkezünk az egyik hozzá vezető ösvényhez jobboldalt (street view). Ha kicsit továbbmegyünk, van még egy ösvény, szintén jobboldalt (street view).

Ugyanezen az úton továbbhaladva, nagyjából 30-45 perc sétával hegynek felfele nagyon szép tájakat-erdőket lehet látni, érdemes.

Megrajzoltam az egészet a gugliba:

Itt pedig található néhány elég jó kép a forrás környékéről.

comments powered by Disqus