KTamas' Blog

Remember kids, if Internet Explorer is brave enough to ask to be your default browser, you're brave enough to ask that girl out.

Olvasónapló, ötödik rész, pár hónappal megkésve

· 192 words · 1 min read

Hát akkor folytassuk is az olvasónapló sorozatot, előszőr egy draftba ragadt poszttal, ami azért maradt ott, mert a Rádiumember csak mostanság lett újra elérhető, előtte le kellett vadászni az Átjáró Magazin 2003/5-ös számát a magyar internetről.

Michael A. Burnstein Kaddish for the Last Survivorja épphogycsak scifi novellája az utolsó holokauszt-túlélőről. Bár olvasása után hajlottam arra, hogy tetszik, így visszagondolva fájdalmasan giccses, főleg a befejezés.

Juhász “Brainoiz” Viktor A Rádiumember magányossága c. novellája egészen jó, a harmincas évek steampunk magyarországán játszódó képregényvilág. Az iromány később egyébként könyvet is ihletett, azt még nem olvastam. Elolvasható az SFmag “10” c. antológiájában.

A Csodaidők családregény-tetralógia scifinek álcázva, nem mintha ezzel bármi baj lenne. Hívhatnánk space operának is, de ahhoz nem elég hangsúlyos a space, szóval maradjunk a fenti definíciónál. Bevallom, elakadtam valahol a második könyv egyharmadánál valamiért, de mindenképpen vissza kell, hogy menjek bepótolni, mert nagyon remek. A szerző azóta elindította az Időcsodák sorozatot, ami a Csodaidők alternatív valósága. Ez utóbbi teljes egészében el (lesz) olvasható ekönyvben ingyen, mint ahogy a Csodaidők első könyve is; ez igen dicséretes, bár fájlalom, hogy a többi részt nem tudom még csak megvenni se ebben a formátumban. Mindenesetre érdemes bepróbálni.

comments powered by Disqus