KTamas' Blog

Remember kids, if Internet Explorer is brave enough to ask to be your default browser, you're brave enough to ask that girl out.

Második munkanap

· 295 words · 2 min read

A reggeli készülődés kicsit elhúzódott, de azért csak sikerült pontban kilenckor belépni az iroda ajtaján. Folytatva a pénteken elkezdett dolgokat, az egyik kezemmel frissítettem a felélesztett Mac Prót 10.6-ra, a másikkal pedig a készülő új linuxos webszervert kezdtem telepíteni. Az első szál gyorsan elhalt: a Snow Leopard még felment ugyan, de az updatek frissítésekor elszállt benne a másik gépből kukázott winchi, szóval ez a projekt most egyelőre parkolópályán, míg nem veszünk bele újat.

A linuxos szerveren elképesztő mennyiséget összeszívtam rubys verziókezelőkkel, long story short, holnap felrakom a legújabb rubyt forrásból, mint az állatok, és kész, be akartam üzemelni a rendkívül hasznosnak látszó GitLabot, hogy ott tároljuk a jövőben a mindenféle céges kódokat, meghát úgyis lesznek majd rubys projektjeim, ismerem magam. Délelőtt még betekintést nyerhettem a céges szalagos backuprendszer rejtelmeibe és hibáiba, délután pedig megjöttek az első memoQ-os feladatok is, xliffet szereltem, kétszer is, az egyiknél valószínű bugra is futottam, ez majd kiderül, mindenesetre jó móka volt egy kicsit nyomozni.

Remek időnk volt, amúgy, a nap egyik felében hóvihar volt, a másikban meg sütött a nap, az utóbbi időszakban ballagtunk el a céges eszpresszószekta egyik tagjával a törzshely kávéboltba, ahonnan több éve veszik a kávét. Ennek megfelelően a tulajjal nagyon remek kapcsolatot ápolnak, a kávé mellett mindenféle jobbnál jobb bonbonokkal kínált minket, én egy 71%-os csokisat vittem, illetve kaptam egyet pluszba kóstolóba. Vittünk kétféle kávét is, fejből meg nem mondom milyet, a lényeg, hogy az erősebb-sötétebb pörkölésűekből, mert az a favorit.

Este hazamentem, beraktam a Wreck-it Ralph-ot, sajnos a letöltött verzióban ronda anomáliák voltak a hangban, szóval megvárom valószínű a rendes ripet belőle. Ja, és zombikat is lőttünk, mert azt kell.

És baszki, alig egy hete vagyok itt, de több hétnek érződik, valahogy berendezkedtem meg minden, tisztára otthon érzem magam.

comments powered by Disqus