KTamas' Blog

Remember kids, if Internet Explorer is brave enough to ask to be your default browser, you're brave enough to ask that girl out.

Untitled Szombat

· 359 words · 2 min read

Eljött hát a második hétvége, amelynek az első napja összességében jó volt, bár felemásan záródott.

Reggel meglett a legújabb twitteres mérföldkövem, majd agonizáltam egy kört azon, hogy mit is kéne csinálni aznap. Jobb híján foglaltam jegyet a moziba az Argóra, és úgy döntöttem, addig majd bóklászok a városban. Már majdnem összeszedtem volna magam az induláshoz amikor megjelent a readeremben, hogy lesz Barcamp Stockholm márciusban, a Thoughtbot szervezi és a Spotifynál lesz, ez két cég akiket amúgyis kedvelek, menjünk hát el, leglalább lesz alkalmunk megnézni a fővárost kicsit. Úgyhogy amellett, hogy lefoglaltam a jegyemet, megnéztem, mennyi a vonat oda-vissza (~650-750 SEK), két nap szállás (Hostel: ~400 SEK, AirBnB: ~900 SEK), meg a helyi közlekedés (72 órás kártya 230 SEK, de valószínű olcsóbb lesz sétálni és jegyet venni, mikor kell). Szóval március második hétvégéjén úgy tűnik, irány Stockholm.

Ezután tényleg elindultam, ezúttal gyalog, és útközben fotózgattam mindenfélét, többek közt egy jópofa óriáshőmérőt (lásd lejjebb), közbep pedig megebédeltem egy közepesen jót valamelik random gyorsétteremben.

Ezután beültem egy szimpatikus kávézóba meginni egy eszpreszót, és megnézni, mi újság az interneten, ahol pont megláttam és nagyon megörültem, hogy felkerültek többek között a Nellivel meg a Fricivel lévő közös sörözésünkön készült képek. Asszem ezek kapcsán kapott el igazán a honvágy először. Az egyiket én csináltam, a másikat meg rólam készült Nelli által, fel is rakom őket ide — remélem nem gond –, mert szerintem jók lettek:

529753_4906197525979_1466356963_n 560053_4906197445977_1033304824_n

Utána a városba meglett a nap dealje is, az egyik Telenor boltban potom 39 SEK-ért sikerült szereznem egy teljesen jó és kényelmes okostelefon-kesztyűt.

216debf072c511e2943422000a9f3095_7

Ezután még bóklásztam egy kört a Nordstanban, a város legnagyobb bevásárlóközpontjában, jól rábasztam egy kávézóban, ahol a konnektorokból azt feltételeztem, lesz wifi is (nem volt), majd nem sokkal ezután elegem lett az unalomból, lett volna még több, mint három órám a filmemig, úgyhogy megvacsoráztam a McDonaldsban és hazajöttem. A nap további részében valószínű sorozatokat fogok nézni, meg lehet, letorrentezem estére a filmemet a mozi helyett, mert az utóbbi errefele pofátlanul drága: a jegy a foglalási díjjal egyűtt 120 SEK, és akkor még nem vettem popcornt meg üdítőt.

Holnap valószínű megnézem a helyi anglikán gyülekezetet, vagy visszamegyek oda, ahol tegnap voltam, ez leginkább majd reggel fog eldőlni.

comments powered by Disqus