KTamas' Blog

Remember kids, if Internet Explorer is brave enough to ask to be your default browser, you're brave enough to ask that girl out.

Kint van a nevem szerda

· 333 words · 2 min read

Eljött hát a nagy nap, elmentünk bankszámlát nyitni a sarki bankba, kicsit tanakodtak, hogy mit is kell velem csinálni, de minden jó ha a vége jó, van számlám, internetbankom, lesz Maestro kártyám, mire megjön az első fizum 25-én, meglesz minden. Ezek után elmentünk a sarki konditerembe is beiratkozni, még ki kell derítenem, hogy pontosan mennyibe kerül, valahogy a cégen keresztül megy a dolog, valamint egy kolléganő jár úszni is, őt is ki kell még faggatnom, csak a héten beteg. Ja, meg rá kell vennem magam, hogy eljárjak…

Az internetbankba belépés egyébként az alábbi egyszerű lépésekkel lehetséges:

  • Az ember ellátogat a megfelelő weboldalra, beírja az azonosítószámot
  • Előveszi a számlához adott tokent
  • Beüti a pinkódját rajta
  • Beüti a weboldaltól kapott két számot rajta
  • Kap egy harmadik számot
  • Azt beüti jelszónak
  • És már bent is vagyunk!

a70bed8475c711e28ed022000a1fbc58_7

Ezek után megvettem a vonatjegyeket a stockholmi hétvégémre (765 SEK, oda-vissza, IC, helyfoglalással), kivettem hozzá az első nap szabimat is, mert jelentősen olcsóbb aznap reggel vonatozni, mint bármikor máskor. Úgy döntöttem, vállalom a kb. dupla árat (783 SEK), és az AirBnB-n szerzek szállást ahelyett, hogy egy 14 fős hostelszobában aludjak úgy-ahogy. Az első, fenti foglalási requestemet azonban szerencsémre visszautasította az ember azzal, hogy arra az időre már kiadta a helyet. Azért szerencsére, mert utána találtam a rendszerben ennek közel a feléért egy sokkal jobb dealt (452 SEK), amit most le is foglaltam.

51036c0a75d111e2ad8422000a1fa8e9_7

A melóban ma megírtam az első programomat is a cégnek, fordítási memóriák jogosultságait piszkálja meg egy kicsit, holnap nekiesünk a következő, kicsit nagyobb falat feladatnak is. Valamint már most felmerült, hogy jó eséllyel előadhatok májusban egy konferencián arról, amit a következő pár hónapban csinálni fogok, aminek nagyon drukkolok, mert nagyon rákaptam erre a public speaking dologra.

Este pedig kikerült a nevem a postaládára, ami azért is jó, mert ide fog jönni pár nap múlva a bankkártyám meg a pinkódom.

80e92e6c75fb11e2820422000a1f97b5_7

P.S. Tudtátok, hogy a svédeknél is vannak névnapok? Az én svédnapom december 21-én van, tökvéletlenül a magyar naptárban is ilyenkor (is) van Tamás nap, de trükkös módon márciusban ünneplem.

comments powered by Disqus