Kinyírták a Readert csütörtök

Reggel két dologra keltem: egy, a Veronica Mars mozifilm 2,45 milliónál jár, kettő, a Google bezárja a Readert, ez utóbbi elég érzékenyen érint, mivel az egyik legfontosabb webes cucc, amit használok, van benne kb. 560 feedem. Egyelőre előfizettem egy évre a NewsBlurre (ami éppen túl van terhelve), mert van benne rendes megosztás mindennel, ami kell, és nyitott szemmel járom az internetet, hátha felbukkan valami mégjobb alternatíva. Mindenesetre nagyon fáj a dolog.

Tegnap bementem a helyi Appleszervízbe, hogy itt ez az ájfón és szivat az akksija, sajnos elhajtottak azzal, hogy a független ájfónokat közvetlenül az Apple szervízeli, hívjam fel őket. A telefonban azt mondták, hogy egyrészt alapból 5 nap alatt csinálnak meg dolgokat, másrészt meg így, hogy random jelentkezik, lehet több idő lesz. Az lesz, hogy szépen rendelek egy új akksit az iFixItről, és megszerelem magam. Valószínű összefüggésben lehet a dolog amúgy az időjárással is, kevés guglizás után tömegesen lehet belefutni olyan sztorikba, hogy a mínusz fokokat nem szereti az Apple telefonja.

A mai munkanap produktivitásán nem segített az, hogy tegnap kirúgtam a hámból, és 11 után feküdtem le, folyománya, hogy alig 6-7 órát aludtam, ami exponenciálisan csökkenti a produktivitásomat, szóval ma főleg mindenféle apróságokat csináltam a munkában. Négykor szépen hazajöttem, belezuhantam a fotelbe, és azóta sorozatokat nézek, komolyabb agymunkára legközelebb holnap leszek képes.

Apropó holnap, végre moshatok munka után, megint jól ki lett centizve a dolog, muszáj lesz például mostmár zoknikat vennem, mert most csak úgy húztam ki a két mosás közötti tizenkevés napot, hogy ma már egy olyan párt viseltem, amiből az egyik lyukas. Az a baj, hogy bizonyos nagyon ritka kivételektől eltekintve végtelenül gyűlölök ruhára költeni, és mindig az utolsó utáni pillanatig halogatom azok beszerzését, amikor már tényleg és nagyon muszáj.

Remélem mindenki értékeli a problémáimat.

Ja, és lesz este coffee night a gyülekezetben, szóval amint lement a mosás, megyek szocializálódni, azt már várom. Aztán meg hétvége.

6 thoughts on “Kinyírták a Readert csütörtök

 1. Neuromancer

  “(…) a mínusz fokokat nem szereti az Apple telefonja.” –> “Operating temperature iPhone is designed to work in ambient temperatures between 32° and 95° F (0° and 35° C)”

  Google reader egyetlen funkcioja ami miatt kellett neked a megosztas? ezert nem jo mas feedolvaso?

  Reply
  1. KTamas Post author

   Tudom h ez a hivatalos operating, es olvastam teszteket is amiben a minuszban elkezd kohogni :) ezt reszben ellensulyozni tudom azzal hogy van egy akksis tokom ami nemcsak tolti hanem melegiti is emiatt, de ettolmeg valszeg hibas az akksi is.

   Sokminden fontos egy RSS-olvasoban, tobbek kozott a megosztas is, amit az utobbi evekben a posterousszal csinaltam, ami viszont most bezart, szoval kettot utok egy csapasra a newsblurrel.

   Reply
   1. SeSam

    Ma mentem futni, a végén, amikor leállítottam a Nike+-t menetrendszerűen ki is kapcsolt a telefon, hiszen hideg van. Az a trükk működik, hogy bekapcsolod, akkor szól, hogy tedd töltőre, és ekkor a home és a kikapcsoló gomb együttes nyomvatartásával rebootra kell kényszeríteni. Ilyenkor jó eséllyel feléled.

    Reply
    1. KTamas Post author

     ja… hat amikor az akksis tokban van es be van az kapcsolva, akkor nem rakoncatlankodik, most azzal taktikazok h reggel meg este mikor hideg van akkor bekapcsolom a tokot, napkozbe meg ki. ez mindenesetre eleg szar, a nexus s ilyeneket nem csinalt a minuszokba.

     Reply
 2. bandirepublic

  3. éve vagyok iphone user, de egyre kevésbé lelkesedem a termék és az ő fertőző ökoszisztémájáért. ez a sztori is milyen már. ráadásul itt stockholmban hetekig ül a szervíz a telefonon, hogy mondjuk 1500:-ért kicseréljék a sim kártya fiókot, vagy mi az….

  google reader már a második tököndöfés a wave után. viszont rátaláltam a feedly.com-ra, ami nagyon tetszik egyelőre. és ingyenes!

  Reply
  1. KTamas Post author

   koszi szepen, a feedlyt ismerem, ki is probaltam tegnap, de a NewsBlur sokkal jobban megfelel az igenyeimnek `(baromi jo a sharing tamogatasa)

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *