KTamas' Blog

Remember kids, if Internet Explorer is brave enough to ask to be your default browser, you're brave enough to ask that girl out.

Pokémon csütörtök

· 312 words · 2 min read

A csütörtök úgy kezdődött, hogy futva ugyan, de elértem a buszomat. Nem mintha sietnék valahova — 8-ra járok, de elég lenne 9-re, valamint a villamos is ott van 200 méterrel arrébb — de mostanában megszoktam, hogy ezzel a busszal megyek. Leszállva róla konstatáltam, hogy teljesen elfejtettem a reggeli vérnyomás és egyéb gyógyszereimet bevenni. Átsétáltam az út másik oldalára, fogtam egy villamost, hazamentem, bevettem a gyógyszereket, majd megint futottam a buszom után, aznap másodszor, fél órás különbséggel.

Esetleg lassan tényleg tarthatnék magamnál egynapi tartalékot.

A munka ismét kicsit kapkodós volt helyenként, folytatva a tegnapi dolgokat, mindenféle sürgős dolgok mindenkitől, de azért ez már kicsit nyugisabb nap volt. Még arra is volt időm, hogy befejezzem a Cloud Sync Pokémont (Gotta catch’em all), vagyis összegyűjtsem az összes ilyen szolgáltatást a gépemre:

clouds

Jobbról: Dropbox, Amazon Cloud Drive, Copy.com, Box.com, MS SkyDrive, SugarSync, Cubby, [Adium (csetkliens)], Google Drive. Csak azokat raktam fel, amik teljesítik azt a három kritériát hogy 1) limitek nélküli ingyenes tárhelyet adnak 2) van desktop sync 3) ez az alkalmazás amennyire lehet, natív. Ezzel sikerült számításaim szerint 59,2 GB ingyen tárhelyet összeharácsolni, bár ebben benne van 10,2 GB évek során kemény munkával szerzett Dropbox és 17 GB Copy.com. A dolognak amúgy értelme nem sok volt, egyszerűen kiváncsi voltam: a vége úgyis az lesz, hogy ha majd végképp elfogy a hely a Dropboxban, előfizetek rá, mert úgyis minden azt használja.

Este aztán elmentem az egyik belvárosi Mac bolt boltba megveni az új töltőt, és egészen rendkívüli dologba futottam bele: egy olyan eladóba aki úgy volt kedves, rendes és veled beszélgetni akaró, hogy ez a legminimálisabb mértékben sem volt idegesítő vagy zavaró. Elcsevegtünk arról, hogyan nyírtam ki a töltőmet, megkérdezte, hogyan ejtük ki helyesen azt hogy “utca”, mert a barátnője félig magyar, és amúgyis észrevette hogy Magyarországtól kicsit délebbre meg azt mondják, hogy ulica. Az biztos, hogy ha legközelebb veszek valami Maces cuccot, ide fogok jönni.

comments powered by Disqus