KTamas' Blog

Remember kids, if Internet Explorer is brave enough to ask to be your default browser, you're brave enough to ask that girl out.

Dokinál szerda, a 15. héten

· 308 words · 2 min read

Ma tudatosult bennem véglegesen, hogy a svédek az időt hetekben mérik. Pontosan akkor, mikor Ulrika közölte a napi meetingünkön, hogy szabadságra menne ezen és ezen és ezen a héten a nyáron, én meg csak néztem bután és magamban elmorzsoltam egy káromkodást, hogy ez nekem pontosan semmit se mondott, mi a dátum?

Természetesen a dolog már sokkal korábban is feltűnt: a szupermarketek hetente bedobott papírjain is például mindig rajta van, hogy a benne lévő akciók melyik hétre vonatkoznak (pl. V15, az az eheti), sőt, egy ideje én is így rendezgetem a feladataimat. Mostmár mindenesetre nem tudtam tovább halogatni a dolgot, beállítottam minden létező használt naptárprogramban, amiben lehet, hogy mutassa a heteket. Az Outlookban és a webes verziójában van erre opció, a Google Calendarhoz sajnos külön widget kell, az ájfón naptárja viszont sajnálatos módon egyáltalán nem támogatja a dolgot, nem lehet véletlen, hogy a svéd App Storeban a Week Calendar nevű app rendkívül népszerű.

Voltam dokinál, azt mondta, hogy tejallergiát csak a gyerekek kapnak (ami, amúgy statisztikailag cca. 99,5%-ban igaz), próbáljak ki egy másik laktózgyógyszert. Rendes leszek, és tényleg kipróbálom, mint utolsó próba, aztán feladom újra a dolgot egy jóidőre. A másik apróság kapcsán meg szükségem lenne egy egészen kicsi korrigáló műtétre, ami egyébként nem olyan sürgős, csak éppen az nem tiszta, hogy meg tudom-e csinálni itt Svédországban úgy, hogy nem fizetek többezer koronát, vagy sem, ezt éppen aktívan nyomozom.

Az orvosi rendelő egyébként nagyon rendes, tiszta volt, ami rögtön feltűnt, az a falra kirakott igen hasznos táblázat arról, hogy mire érdemes, és mire nem antibiotikumot szedni:

8731e218a1da11e2bb3e22000a1fb8a8_7

Akit érdekel, begépeltem Google Translate-be, az angol verzió itt elolvasható.

Este elmentem házicsoportra, ahol megismerkedtünk egy váratlan vendéggel, ami felborította ugyan a tervezett menetrendet, de ez egyáltalán nem volt baj. Beszélgettünk, imádkoztunk, végül pedig olvastunk egy kis 1 Krónikák 16-ot.

Holnap jönnek a dán kolléganők, este pedig after work lesz, munka utáni alkoholizálás.

comments powered by Disqus