KTamas' Blog

Remember kids, if Internet Explorer is brave enough to ask to be your default browser, you're brave enough to ask that girl out.

Valborg kedd

· 210 words · 1 min read

Még vasárnap értesültem arról, hogy kedd este lesz a Valborgsmässoafton, angol nevén a Walpurgis Night, ami tavasz beköszöntésének az ünneplése errefele. A helyi zöldterületeken este vannak koncertek, kórusok, szép máglyák, amiket naplemente után meggyújtanak, és úgy általában egy családbarát ünneplősdi. Erre azonban nem sikerült eljutnom, mert a házicsoport legtöbb emberével elmentünk a Cortegenre.

Előtte azonban bementünk a Kosmos nevű kávézóba, ahol számomra is meglepő módon megettem az eddigi legjobb hamburgert a városban, megjegyeztem a helyet, ide még visszajövök.

2013-04-30 19.48.59

A Cortegen a helyi Chalmers egyetem diákjainak nagyszabású felvonulása, ahol minden évben kábé 50-60 teherautót díszítenek fel, ahol a téma általában az adott év aktuális eseményei. Vannak ezenkívül még marching bandek, meg őrült házi készítésű motorhajtású járgányok is, szóval parádé az egész.

Nagyon rossz svéd szóvicc (He? She? Hen!)

Nagyon rossz svéd szóvicc (He? She? Hen!)

Az egész mindenképpen egy élmény, amit egyszer érdemes megnézni, azonban nagyjából az egyharmada után kezd az egész fájdalmasan unalmas és repetitív lenni, amikor az ember már a negyvenedik paródiát és a huszadik őrült járgányt látja, akkor már csak legyint. Bár az utóbbiakból voltak tényleg egészen kreatívak.

2013-04-30 20.07.13

Elhúzódott mindenesetre az egész annyira, hogy utána a maradék társaság fáradtan elfogadta az egyik, átmenetileg itt dolgozó brit csaj meghívását a lakására, ami onnan nemmessze volt. Felmentünk, teát ittunk, jól éreztük magunkat, majd úgy fél 10 táján hazamentünk.

comments powered by Disqus