KTamas' Blog

Remember kids, if Internet Explorer is brave enough to ask to be your default browser, you're brave enough to ask that girl out.

Kubb szerda

· 165 words · 1 min read

Este a házicsoportban elbúcsúztattuk a szlovák lányt, aki sajnos vasárnap délután hazautazik, emiatt az alkalom is kicsit kevésbé volt formális, beszélgettünk, elvoltunk, játszottunk. Talán már leírtam, hogy ennek a gyülekezetnek ez a legnagyobb előnye és hátránya is egyben: megismerkedhetsz egy csomó remek új emberrel, barátokat szerezhet, akik azonban sokszor csak pár hónapig vannak itt.

Apropó játszottunk: múlt héten szintén ugyanitt ismerkedtem meg a Kubb-bal, ami egy egészen szórakoztató kültéri játék. A részletes szabályok fent vannak a wikipedián, de az alapok egyszerűek. A pályán öt-öt kubb (15 centi magas fahasáb) van két sorban egymással szemben, a kettő között félúton meg a király. Két csapat van, akik felváltva próbálják egy 30 centis henger alakú botot, szigorúan függőlegesen dobva ledönteni először a másik csapat kubbjait, majd legvégén a királyt. A csapat ledöntött kubbjait a kör elején át kell dobni az ellenfél térfelére, majd ott felállítva először azokat kell ledönteni, és csak utána lehet a többit.

kubb

Törzsgyökeres svéd játék egyébként, Gotland szigetéről származik, ott rendezik minden évben a világbajnokságot.

comments powered by Disqus