KTamas' Blog

Remember kids, if Internet Explorer is brave enough to ask to be your default browser, you're brave enough to ask that girl out.

Norvégiában hétfő

· 322 words · 2 min read

Hajnal fél hatkor keltem, mert hatkor már indultunk is Norvégiába, előtte még beugrottunk az irodába felkapni az új routert-switchet-szervert, aztán pedig mentünk az autopályára a világ egyik legdrágább városa felé. Nagyjából 9-re érkeztünk meg, kicseréltem, amit kell, majd megállapítottam, hogy ez műküdik, bár volt egy kis kitérő azzal, hogy miért tudom megölni a teljes irodában az internetet egy jól irányzott speedtesttel: leginkább azért, mert DSL van, ami nem szereti annyira, mikor elkezdik komolyabban terhelni a feltöltést, valamint a sávszélt relatív szűkebben mérik az irodában (“csak” 244 MBit).

12 előtt nem sokkal elmentünk ebédelni, ami arrafele szokatlan: mint kiderült, Norvégiában az a szokás, hogy ebédre hideg szendvics van (vagy ha nagy cégnél dolgozol, adnak ők), a meleg étel az este szokás, emiatt az éttermek árai is úgy vannak belőve, hogy oda az ember vacsorázni megy. Ennek ellenére (vagy inkább emellett) is iszonyat drága minden, még így a svéd árakhoz szokva is, persze a norvég fizetéssel kicsit más a helyzet. Érdekes volt még azt is megfigyelni, hogy egy csomó svéd szónak felismertem a norvég változatát, úgy tűnik, tényleg ragad rám valami a nyelvből.

Kicsit furcsa volt így kenyérrel, ellenben a hús valamivel jobb volt a Svédországban ettek többségénél

Kicsit furcsa volt így kenyérrel, ellenben a hús valamivel jobb volt a Svédországban ettek többségénél

Nem sokat láttam a városból amúgy, leginkább mert kettőkor újra autóba ültünk, és visszaindultunk, mert különben elkaptuk volna a délutáni-esti csúcsforgalmat. Az út norvég felében megnéztem a The Incredible Burt Wonderstone-t, amiben volt kb. 5 jó poén, amúgy teljesen felejthető és kihagyható. Meg kéne néznem alaposabban, hogy is megy az internetroaming a szolgáltatómnál, mert az se Magyarországon, se Norvégiában nem ment egyáltalán, pedig elvben kelett volna néki.

Este aztán beraktam a WWDC-t, örültem az új OSX-es dolgoknak, sírtam az iOS új kinézetén és elkezdtem gondolkozni azon, hogy akkor lehet, a következő telefonom újra valami Android lesz, csak szigorúan Google-ös, nem az a fajta amire a Samsung/HTC ráhúzott sok réteg felesleget. Csak könyörgöm, 2013 közepe van, hozzanak már ki egy olyan készüléket, amiben van egy igazán tisztességes kamera.

comments powered by Disqus