KTamas' Blog

Remember kids, if Internet Explorer is brave enough to ask to be your default browser, you're brave enough to ask that girl out.

Az olvasásról

· 296 words · 2 min read

Alig olvasok amióta Svédországban vagyok, sajnos, az iPademen is eladtam kb. a második hónapban, mert azt amúgyis főleg csak olvasásra tartottam már (azóta persze egy iPad mini után vágyakozok, de már majdnem meggyőztem magam, hogy ki kell várni a 2. generációt). Megvan még a Kindle 1-em, amit szintén nagyrészt hanyagolok, amikor viszont olvasok, akkor azt általában az ájfónon teszem.

Útközben vagyok, az esik kézre, van rá Kindle app — ami újabban kikapcsolhatatlanul kötőjelezi a könyveket, minden esetben angol szabályokkal –, Instapaper kliens, meg a The Magazine. Ez utóbbi még tavaly ősszel indult, aztán tavasszal beleolvastam, és bár az első pár szám kicsit gyenge, a minőség egyre csak javul, és azóta fizetem érte a havi 2 dollárt, amiért kapok havonta két számot öt cikkel amiből átlag 2-3 minimum jó, és ennyit már megér a dolog. Sőt, nemrég áttértem éves előfizetésre, igazából véletlen, bénáztam a számlázási rendszerükben, de nem bánom, megéri a pénzét bőven. Akik nem fizettek elő, azok is olvashatnap havi egy cikket, olvassátok el például a A Ribbon Runs Through It-et, ami a varrásról, a Pinball Wizards, ami a flipperrajongókról, An Inconvenient Tooth, ami a portlandiak fluoridellenességéről, vagy a Give It Your Best Shot, ami az amerikai oltásellenes mozgalomról szól.

És akkor van még az Instapaper, amibe mentegetem a cikkeket, aztán időről időre előveszem. Nem tökéletes a szolgáltatás, például a mai napig problémásak a New York Times cikkek, de folyamatosan javul amióta eladták. Azt találtam ki, hogy elkezdem itt megosztani azokat, amiket elolvastam (és ráadásul még tetszettek is), szóval kezdünk is bele:

Kidnapped (Just Kidding!), amely arról a bizniszről szól, amikor fizetsz embereknek, hogy elraboljanak

Hollywood Archaeology: The Super Mario Bros. Movie, ami a Mario-film készítését, és az akörüli kavarásokat dokumentálja

Silk Road: Theory & Practice, ami a híres-hírhedt bitcoinos online drogpiacról szól.

comments powered by Disqus