Hacking Rukkola, avagy bookmarklet a nem happolhatóak elrejtésére

Szóval elindult a rukkola.hu, közösségi könyvcserélde, remek dolog, próbáljátok ki, felteszitek a megunt könyveiteket, és cserébe szerezhettek másoktól hasonlókat. A böngészés a feltett könyvek között egyelőre még nem tökéletes, engem például borzasztóan zavar, hogy a kollekciók böngészésénél (szerk: és keresésnél) nincs olyan nézet, amikor csak azokat a könyveket látom, amikre ténylegesen lecsaphatok.

Összedobtam hát gyorsan egy bookmarkletet erre. Chrome Extensionnek indult, de nem érzem elég nagynak, hogy megérje berakni a saját App Storejukba, valamint sóher vagyok kifizetni az öt dollárt érte egyelőre, majd ha még lesz pár ilyen rukkola-módosításom, amit már érdemes felrakni. Mindenesetre nincs más dolgoktok, hogy felrakjátok a bookmarklet oldaláról. Lapozni a Tovább gombbal lehet, még az oldalakat is mutatja. Update: nem kell semmit kattintgatni, van végtelen görgetés.

Update 2: A bookmarklet frissült és saját oldalt kapott, innen rakhatod fel.

A mostani megoldásnak megvan az a hátránya, hogy ha átkattintasz egy könyvre, akkor sajnos kezdheted elölről. Ez egy 0.0.12-es változat, a 0.0.23-ben majd ezt is áthidaljuk valahogy remélhetőleg és/vagy egyszer a távoli jövőben ha lesz Rukkola API, majd arra fogunk építkezni.

A teljes kód fent van a githubon természetesen. Könnyen megoldható lenne, hogy az összes oldalt betöltse egyszerre, de ezt nem szeretném, mert feleslegesen terhelném vele a rukkola szervereit, amik amúgyis elég lassúak tudnak lenni sajnos sokszor. Esetleg a jövőben valamiféle végtelenscrollozást belerakok, és akkor a Továbbra kattintgatást megússza az ember. Van végtelen görgetés!

És egy before-after kép, avagy előtte:

És utána:

(P.S.: RSS-ből valószínű biztosan nem fog működni a bookmarkletes dolog, szóval ha ezt a Google Readerben olvasod, át kell hozzá kattintani)

(P.P.S.: A bookmarklet remekül alkalmazható keresésekre is.)

9 thoughts on “Hacking Rukkola, avagy bookmarklet a nem happolhatóak elrejtésére

 1. Antal Erika

  Köszönöm szépen!!! Pont ezt kértem a rukkolásoktól, mert hiába vannak kollekciók, ha néha oldalakon keresztül nem találni semmit, ami éppen happolható lenne. Még egyszer köszi! :)

  Reply
 2. Antal Erika

  Esetleg azt meg lehet oldani technikailag, hogy a “legfrissebb rukkolások” oldalt ne kelljen kézzel frissíteni, hanem magától frissüljön, amikor új könyv érkezik? Az olyan esetekben lenne nagyon hasznos, amikor nem működik az email-küldés.

  Reply
  1. KTamas Post author

   nem teljesen ertem, hogy fugg ossze a legfrissebb rukkolasok oldal az emailkuldessel?

   Reply
 3. Antal Erika

  Bocs, ha nem voltam egyértelmű. :)

  Szóval most egy teljes napig nem működött az email-küldés, ezért sokan úgy happoltak, hogy folyamatosan nyomkodták az F5-öt a “legfrissebb rukkolások” oldalon, hátha kifognak valamit. Remélem, nem nagyon lesz már ilyen kimaradás, mégis talán hasznos lenne, ha ilyenkor elég lenne megnyitni a legfrissebb rukkolások oldalt, és az magától frissülne, amikor feltöltenek egy-egy új könyvet.
  Illetve sokan egyébként sem szeretik az emailes rendszert, nekik ez különösen hasznos lenne.

  Reply
  1. KTamas Post author

   ah, igen, ezt sajnos nem tudom megoldani ugy, hogy ne terheljem feleslegesen a szerveruket, ezt csak ok tudjak hatekonyan beleepiteni a rukkolaba.

   Reply
 4. Antal Erika

  Köszi a választ, ezért is kérdeztem, hogy egyáltalán kivitelezhető-e így utólag. De már így is rengeteget segítettél! :)

  Reply
 5. Pingback: Rukkola bookmarklet update 1: görgetés a végtelenbe | KTamas' blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *