KTamas' Blog

Remember kids, if Internet Explorer is brave enough to ask to be your default browser, you're brave enough to ask that girl out.

Hacking Rukkola, avagy bookmarklet a nem happolhatóak elrejtésére

· 262 words · 2 min read

Szóval elindult a rukkola.hu, közösségi könyvcserélde, remek dolog, próbáljátok ki, felteszitek a megunt könyveiteket, és cserébe szerezhettek másoktól hasonlókat. A böngészés a feltett könyvek között egyelőre még nem tökéletes, engem például borzasztóan zavar, hogy a kollekciók böngészésénél (szerk: és keresésnél) nincs olyan nézet, amikor csak azokat a könyveket látom, amikre ténylegesen lecsaphatok.

Összedobtam hát gyorsan egy bookmarkletet erre. Chrome Extensionnek indult, de nem érzem elég nagynak, hogy megérje berakni a saját App Storejukba, valamint sóher vagyok kifizetni az öt dollárt érte egyelőre, majd ha még lesz pár ilyen rukkola-módosításom, amit már érdemes felrakni. Mindenesetre nincs más dolgoktok, hogy felrakjátok a bookmarklet oldaláról. Lapozni a Tovább gombbal lehet, még az oldalakat is mutatja. Update: nem kell semmit kattintgatni, van végtelen görgetés.

Update 2: A bookmarklet frissült és saját oldalt kapott, innen rakhatod fel.

A mostani megoldásnak megvan az a hátránya, hogy ha átkattintasz egy könyvre, akkor sajnos kezdheted elölről. Ez egy 0.0.12-es változat, a 0.0.23-ben majd ezt is áthidaljuk valahogy remélhetőleg és/vagy egyszer a távoli jövőben ha lesz Rukkola API, majd arra fogunk építkezni.

A teljes kód fent van a githubon természetesen. Könnyen megoldható lenne, hogy az összes oldalt betöltse egyszerre, de ezt nem szeretném, mert feleslegesen terhelném vele a rukkola szervereit, amik amúgyis elég lassúak tudnak lenni sajnos sokszor. Esetleg a jövőben valamiféle végtelenscrollozást belerakok, és akkor a Továbbra kattintgatást megússza az ember. Van végtelen görgetés!

És egy before-after kép, avagy előtte:

És utána:

(P.S.: RSS-ből valószínű biztosan nem fog működni a bookmarkletes dolog, szóval ha ezt a Google Readerben olvasod, át kell hozzá kattintani)

(P.P.S.: A bookmarklet remekül alkalmazható keresésekre is.)

comments powered by Disqus