KTamas' Blog

Remember kids, if Internet Explorer is brave enough to ask to be your default browser, you're brave enough to ask that girl out.

Slicehosttól a VPSPlantig

· 236 words · 2 min read

Szóval az egész úgy kezdődött még kb. egy éve, hogy ismerős ismerőse osztogatott ingyen VPS-eket. Persze az egész nem tartott sokáig, de addigra gyorsan rájöttem ezeknek a hasznosságára: IRC bouncer / bot, wordpress, egyéb random hülyeségek hosztolására kiváló platform, úgyhogy körülnéztünk, és ráakadtunk a Slicehostra, akkor az tűnt a legjobbnak. Tény, hogy minőségi szolgáltatást nyújtanak, csilivili kontrolpanellel, saját DNS szerverrel, ajaxos konzollal, miegymással. Csakhát: egyrészt csak 64-bites disztrók voltak (programfüggő, de átlagban jelentősen magasabb memóriahasználat), másrészt nem is volt olcsó, az utóbbi 1-2 hónapban sokkal jobb dealeket találtam. Úgyhogy nemrég megléptük a váltást a magyar VPSPlantre: duplannyi memória, 32-bites disztró, végre nincs ssh lag és kb. egy ezressel olcsóbb, mint amit eddig fizettem. Ezek voltak a pozitívumok, szóval alapjába véve jól megy, de.

  • Nincs swap. Ez egyelőre nem zavar, mert van még egy rakat kihasználatlan szabad memóriám, és ha swappolásra kerülne a sor, akkor ott már más gondok vannak ugye. De ha majd nagyon kell, vannak trükkök ennek kikerülésére tudtommal
  • Sajnos egyelőre fix 2.6.18-as kernel, amivel sajna nem megy még pl. az iotop
  • Bizonyos TCP paramétereket nem tud piszkálni a tűzfalscriptem (ami igazából nem is enyém, egy sokkal tapasztaltabb dutow rakta össze. still.)
  • RDNS-t nem lehet webes felületen állítani, kérni kell a szupporttól
  • A szupport válaszideje egyelőre változó, volt már szűk másfél nap is, amit kicsit sokallok.
  • PayPal a megrendelőform ellenére egyelőre nincs.

Egyik se dealbreaker, szerintem jól elleszek ezzel, de remélem ezek előbb-utóbb javulni fognak.

comments powered by Disqus