KTamas' Blog

Remember kids, if Internet Explorer is brave enough to ask to be your default browser, you're brave enough to ask that girl out.

Az élet írta Örkény-egyperces (csütörtök különkiadás)

· 334 words · 2 min read

Reggel elfogyott az adott adag műkönnyem, és mivel végre találtam egyet, ami bevált — (nem) meglepő módon az a márka, amit a szemorvos ajánlott –, valahogy eljutottam oda, itt az interneten meg lehet nézni, van-e a sarki gyógyszertárban valamiből, és ha igen, mennyi, ami hát, egy egészen fantasztikus dolog. Mivel láttam, hogy a legközelebbiben van még pontosan egy doboz a kisebb adagból, gondoltam felhívom őket és lefoglalom.

Amikor hosszas csengés után felvették, gyorsan eljutottunk oda, hogy nem, a vonal túlsó végén lévő valaki nem beszél angolul, és nem tud adni senkit, aki tudna, így jobb híján leraktam a telefont. Fel nem adtam a dolgot: begépeltem a megfelelő kérdéseket Google Translate-be — mint azt már többször emlegettem, gyakorlatilag tökéltetesen fordít svédre –, és úgy döntöttem, megpróbálom lebonyolítani a dolgot svédül, a kiejtésem már bőven van annyira jó, hogy megértsenek. Újratárcsáztam, és kb. a következő jelenet játszódott le (svédül, természetesen):

– Halló?

– Halló, lenne egy kérésem.

– Igen?

– Van ez a szemcsepp és láttam, hogy a weboldalukon már csak egy van önöknél raktáron, szeretném lefoglalni, jönnék ebédidő környékén érte.

– [két hosszú svéd mondat, valami olyasmit értettem belőle, hogy receptre kell-e]

– Nem.

– [További svéd mondatok, odáig jutottam, hogy talán a gyógyszer nevét kéri]

– [gyógyszer neve]

– [további svéd mondatok amiket nem értek, majd] Kérem a Personnumerjét.

– Olyanom nincs, ha megadom a nevem, az jó lesz?

– [svéd mondatok amiket végképp nem értek]

– [bamba nézés]

– Elnézést, beszél ön véletlenül angolul?

– Yes, of course. My name is…

– [A telefonban a háttérben egy percig röhögés hallatszik]

…szóval másodszorra, mint kiderült, csak olyasvalaki vette fel, aki tud angolul. Ami egyébként egyáltalán nem meglepő, mert abban a gyógyszertárban már többször megfordultam és eddig mindenki tudott. Az külön bónusz volt végül, hogy féláron kaptam meg magát a műkönnyet, mert épp az utolsókat adták el a kisebb adagú csomagolásból, mostantól csak a nagyobbat fogják forgalmazni.

A Frici azt mondta, hogy ez gyakorlatilag egy Örkény-egyperces jelenet volt, és hát hajlok arra, hogy egyetértsek vele.

comments powered by Disqus