KTamas' Blog

Remember kids, if Internet Explorer is brave enough to ask to be your default browser, you're brave enough to ask that girl out.

//United States/Csongrád

· 15 words · 1 min read

No comment, tudom van ilyen tucatjával de ez olyan szinten gáz… :)

Kattintva nagyobb lesz!

Kattintva nagyobb lesz!

BSG

· 27 words · 1 min read

Most esett le a húszfilléres, hogy a BSG nem volt rajta a myepisodes.com-os listámon. A problémát orvosoltuk és nem feledni: Január 16-én (születésnapom!) jön az új rész!

Január, ó január…

· 27 words · 1 min read

…várunk már. A kép a myepisodes.com-on készült, használjátok ti is, hasznos egy szolgáltatás, lehet követni h melyik sorozatban hol tartunk etc.

Januári sorozatok

Januári sorozatvisszatérések - kattintva nagyobb lesz!

Zenékről

· 266 words · 2 min read

A zenei izlésemről kétféle teória létezik, az egyik hogy változatos, a másik hogy nem létezik. Mostanában az utóbbi felé hajlok, például a létező legkommerszebb popzenéket hallgatom, amikben jellemzően több a Melodyne mint a valódi ének… együttesnevekkel most nem égetném magam :)

Zenei mindenevő lévén nagyjából bármit meghallgatok ami jó. (És hogy mi a jó, az more or less szubjektív.) Néha pedig azt, ami talán nem annyira.

Mindenesetre fogok majd szerintem irogatni CD-kről meg dalokról ide, a legkülönbözőbb műfajokban, amiknél viszont jópárból csak egy egy együttest hallgatok, pl.:

  • Trance: két szó: Infected Mushroom. Izraeli psytrance/electro páros, az első CD-ik inkább az előbbi, az utolsó kettő, amik amúgy az igazi nagy kedvencek, közelítenek az utóbbi felé, nagyon pörgős zene, ha bulizós lennék, tuti erre buliznék. Csak ahhoz tudnom kéne táncolni.
* **Metál:** Nightwish. Igazából semmi mást nem találtam ami igazán tetszett volna, a 98%-uk ugyanis túl.. sötét számomra. A Nightwish viszont jó, sőt nekem bejön az új felállás is, bár kétségtelenül más, mint az eredeti, egyáltalán nem rossz. Ja meg pár Rammstein szám mint pl. az Ohne Dich. * **Folk metál:** Dalriada. Magyar csapat, népdalokat dolgoz fel, a legújabb CD-jük (Szelek) nagyon ott van a szeren. * **Világzene:** The Idan Raichel Project. Nagyon nyugis _fusion_, mindenféle műfaj keveréke. * **Ska:** Five Iron Frenzy és ORESKABAND, az előbbi egy sajnos már feloszlott keresztény pop-rock-ska együttes, az utóbbi japán jpop-ska keverék, ők eddig csak egy CD-t adtak ki, de jó kezdet. * **Indie:** MGMT meg a The Verve (na egyet találhatok milyen videót rakok ide. Igen hallgassátok meg ti is huszadszorra mert jó!).

Asszem hirtelen most ennyi. To be continued.

Bevezető post

· 36 words · 1 min read

Nem fogok sokat írni ide… KTamas vagyok, hívő (Istenben), lassan 20, egy fordítóirodában “IT guy” (tudjátok: programozó, rendszergazda, support, meg ami még eszedbe jut) és ide fogok mindenfélét irogatni énblogtól kezdve programozáson át (ruby!) a fotózásig.

About

· 116 words · 1 min read

This is the personal blog of Tamas Kadar aka KTamas. If you’d like to get in touch, catch me on Twitter or send email to ktamas@ktamas.com.

Colophon

This blog is written in Markdown, built and published with Hugo, and hosted on Github Pages. Its set in Roboto and Open Sans, with fixed-width type set in Source Code Pro. The icons are by Font Awesome.

This site uses JavaScript and also Google Analytics. Nevertheless, JavaScript is only required for Disqus comments and you can block Google Analytics with your favorite adblocker.

This site uses a modified version of the justatheory theme by David E. Wheeler. Thanks David for helping me get started with Hugo and this theme.